To je to što me zanima!

Suton: Teško je razmišljati o košarci s minama uokolo

Nova hrvatska košarkaška nada Goran Suton u subotu igra finalni turnir sveučilišne lige (NCAA) za 24sata je pričao o početku u rodnom Sarajevu
Vidi originalni članak

Dvije utakmice dijele mladog Sarajliju hrvatskih korijena Gorana Sutona od besmrtnosti. Njegov Michigan State u subotu navečer u okviru finalnog turnira NCAA igra protiv Connecticuta polufinalni ogled, a u slučaju pobjede dva dana kasnije igrali bi protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju North Carolina i Villanova. Bilo bi to doista ostvarenje 'američkog sna' jer je Suton do sada prošao pravu životnu kalvariju. Kao rođeni Sarajlija 1992. pobjegao je pred ratnim zbivanjima zajedno s majkom i bratom u Beograd, a onda pred Natovim bombardiranjem iz Beograda natrag u Sarajevo. Obzirom da mu je otac Hrvat, a majka Srpkinja, ni u Sarajevu nisu mogli nastaviti normalno živjeti pa su se preselili u Lansing u američku državu Michigan.
- U Sarajevu sam se kratko bavio košarkom, no teško je razmišljat o košarci kad je travnjak uokolo terena bio prepun mina - prisjetio se mladi Suton svojih košarkaških početaka. U Americi je zablistao već u srednjoj školi Everett odakle je i stigao među 'Spartanse', a trenutno je jedan opd najboljih igrača i kandidat za reprezentaciju Hrvatske. U iščekivanju ogleda sa Connecticutom trener 'Spartansa' Tomizzo zabranio je igračima bilo kakve kontakte s 'vanjskim svijetom', oduzeo im je mobitel kako bi se koncetrirali samo na polufinalni ogled.
- Goran nas ponekad nazove iz hotela, rekao nam je da se dobro osjeća i da jedva čeka utakmicu - prenio nam je njegov otac Miroslav, koji će sa suprugom Živanom i drugim sinom Darijanom otputovati u obližnji Detroit kako bi uživo gledao Goranov nastup.
- Tko je mogao i sanjati da će postati tako tražen. Samo mjesec dana očekuje ga finale NCAA, diploma, te nekoliko NBA kampova na kojim će pokušati izboriti poziciju pred skorašnji draft - rekao je goranov otac. S posebnom pozornošću iz redova Hrvatskog košarkaškog saveza čekaju završetak finalnog turnira nakon kojeg će stupiti u kontakt sa Sutonom jer je izrazio želju da već na predstojećem EP-u zaigra u dresu hrvatske reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • JAX 04.04.2009.

    mislis igraca iz dijaspore

  • kekson 03.04.2009.

    Hrvatska je svjetski prvak u sakupljanju tudjih igraca :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare