To je to što me zanima!

Svaguša kao Kirigin: Opet 'slastičar' na čelu Hajduka

I legendarni Hajdukov predsjednik Tito Kirigin je došao u Hajduk iz Bobisa, pogona čiji je vlasnik danas Joško Svaguša, novi predsjednik kluba
Vidi originalni članak

I Tita Kirigina su, poput Joška Svaguše danas, na početku mandata titulirali kao “pašticijera” (slastičara), no za razliku od Svaguše, Kirigin je bio priznati financijski stručnjak, koji je prije preuzimanja kluba imao petogodišnji staž u klubu.
- Izlazeći navečer, vidio sam da mladi vole krafne. Pomislio sam, mogao bih to raditi - opisao je svoj početak Svaguša. Sada je prvi čovjek Bobisa, tvornice slastica i kolača.
Tito je također bio prvi čovjek Bobisa, ali uspoređivati njih dvojicu je nemoguće. Razlika je poput one između vrhunske torte i industrijskoga keksa, između nekadašnje vrhunske momčadi pred kojom se tresla nogometna Europa i ove današnje koja se trese pred Žilinom, Debrecenom...
Instalacija Joška Svaguše na mjesto predsjednika Hajduka je prava slika svega onoga što se u Hajduku, Splitu, ali i šire događa u zadnjih dvadesetak godina, a njegove prve izjave su potvrda da je njegov jedini program jeftini populizam i podilaženje navijačima:
“Radit ću bez naknade 24 sata na dobrobit kluba”, “Hajduk je institucija, ponos grada”... Osim što nema formalno obrazovanje, Svaguša nema ni sportski background, pa je nevjerojatno kako je uopće dobio priliku voditi instituciju poput Hajduka. Njegova jedina kvalifikacija za to prestižno mjesto je ljubav prema klubu i - prijateljstvo sa svemogućim Željkom Kerumom.

ČOVJEK KOJI JE STVORIO VELIKI HAJDUK
Obitelj Tita Kirigina osnovala je 1937. godine slastičarnicu Kirigin. Tito je navodno bio maestralni slastičar, za svoje torte osvajao je i nagrade, no ubrzo je postao prvi čovjek Bobisa, pa Hajduka, od kojeg je '70-ih godina stvorio najmoćniji klub bivše države.

IVIĆ RADIO ZA KIRIGINA, A SAD ĆE ZA SVAGUŠU
Najuspješniji trener u povijesti Hajduka osvojio je tri naslova prvaka i četiri kupa u eri Tita Kirigina. Nedavno se napokon vratio u klub kao savjetnik.

'KRALJ KRUHA' I KERUMOV INTIMUS
Joško Svaguša (37), vlasnik Bobisa i pekarnica Svaguša, “težak” je 20-ak milijuna eura.
- Radio sam u noćnoj smjeni i dobro znam što su prekovremeni sati - rekao je Svaguša 2007. nakon što je morao platiti 204.000 kuna kazne zbog “iskorištavanja radnika”.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zed_zed 09.08.2009.

    prvo što je izjavio je da će revidirati sve igračke ugovore. pa ugovor je nepromjenjiv. ako su potpisali da će cernat dobiti 400.000 Eura, sad bi oni to smanjili. tip govori gluposti - očito je rođeni političar - govori ono što navijači žele čuti a ne ono što je realno.

  • luckystrike 09.08.2009.

    Igrač za HNL http://www.index.hr/video/film.aspx?id=7488

  • mlatimudan 09.08.2009.

    Evo zbog ovakvih poštenih vlasnika što su svojin poštenjem preko noći i noćnih radnih sati stigli do svojih imovina ne samo da je hajduk u krizi nego i hrvatska a i cjili svit!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare