To je to što me zanima!

Svaguša: Kod nas vlada jedinstvo na svim nivoima

Bio sam najsretniji čovjek prije dva dana, sad sam opet koncentriran na posao. Na Šibenik, Inter i onda opet na Europu, govori predsjednik Hajduka
Vidi originalni članak

Opustio se predsjednik Hajduka Joško Svaguša nakon velike pobjede nad Dinamom iz Bukurešta, igrače je poveo u splitski kafić 'Versi' gdje su zajedno pjevali i slavili plasman u četvrto pretkolo Europske lige. Slavlje je potrajalo do sitnih sati, a Svaguša je sa stola vodio navijanje. Čak i Torcidinu 'Krafne, kiflići...'
- Kad radimo, radimo svi, kad slavimo opet slavimo svi. Ja sam u životu naučio i davati i uzimati i zato sam igrače nagradio, no isto tako moraju znati da će biti i kažnjeni ako ne daju sve od sebe – kazao je Svaguša i s ponosom istaknuo kako cijeli Split opet živi za nogomet.
- Onih 30 tisuća raspjevanih navijača je najbolja potvrda da smo na pravom putu. Nadam se kako će tako biti i ubuduće.
Svojim najvećim uspjehom drži sjajnu atmosferu i jednistvo u klubu. 
- Lanac je jak koliko je jaka njegova najslabija karika. Tako je i u klubu.  Kod nas vlada jedinstvo na svim razinama, svi koji rade žive za klub, a jedino skupa smo najjači – kaže predsjednik koji je nakon utakmice zagrlio i poljubio razdraganu čistačicu koja je pljeskala igračima. 
Priznaje da ima i propusta.
- Možda sam trebao više komunicirati s medijima, da ono što radimo sazna i javnost. Ovako su u javnosti plasirane neke informacije koje i nisu bile potpuno istinite a meni su osobno štetile. Izabrao sam teži put, tko zna, da je bilo drugačije, možda bi i s navijačima imao bolji odnos...
Na svakoj utakmici na to ga podsjeća transparent 'Kodeks'.
- Cijelu godinu ja gledam taj transparent i pitam se 'Bože, zašto oni to pišu kad ja radim pošteno i isključivo u korist kluba'. Siguran sam da će  to kad tad shvatiti, jer niti mi možemo bez njih, niti oni bez nas.
Na skoroj Skupštini kluba Svaguša zato najavljuje dvije revolucionarne novosti.
- Ovo će biti povijesna Skupština kluba. Ne samo zato jer sam u suradnji s gradonačelnikom Željkom Kerumom inicirao da se svih devet točaka 'Kodeksa' uvrsti u Statut kluba, nego i zato jer ću predložiti da se u Statut kluba unese i obveza da u prvoj momčadi mora biti minimalno 65 posto igrača iz Splita i Dalmacije. Takav statut ima Barcelona, takav statut će nadam se imati i Hajduk - zaključio je Svaguša.
PREZIMLJAVANJE U EUROPI
Unirea dijeli Hajduk od 15 godina dugog sna, zime u Europi.
- Nikad nisam postavljao imperativ Europe pred igrače i trenera, neću ni ovaj put. Ali ako se ponovi ona fantastična astmosfera iz utakmice sa Dinamom stvarno je sve moguće.
NE DIRAJTE MI ŠPACU
Na Špacu sam posebo osjetljiv i ne volim da ga netko kritizira. On je strašno iskusan, voli Hajduk i sve čini za njegovo dobro. Ne dirajte mi Špacu, jasan je Svaguša.
BULJATA NEĆEMO ZABORAVITI
Marijana Buljata Hajduk neće zaboraviti. Tog dečka mi je strašno žao jer je iznimno pošten i korektan. Bili smo u nezgodnoj situaciji, morali smo mu smanjiti ugovor ali mu poručujem da smo svi uz njega i da ga čekamo na zimskim pripremama, kaže Joško.
SUKOB S MAMIĆEM
Prvo gostovanje na Maksimiru bilo je dosta burno, čelnici Dinama razmjestili su goste iz Splita u nekoliko loža, što je naljutilo Svagušu. Pozvao ih je da sjednu zajedno, a Mamiću poručio da sebi nađe mjesto.
- Neću dozvoliti da nas netko podcjenjuje i omalovažava. Držim do svog i klupskog dostojanstva. A Mamić neka gleda sebe i svoj klub i neka se u nas ne dira.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • davorg 08.08.2010.

    mislio sam na hajduk,na pocetku svake sezone obecavaju nekakve naslove,kasnije krive suce za neuspjehe.koja ptica rano propjeva,brzo se usere.jesi zadovoljan???

  • _tomi 08.08.2010.

    Hajduk ove sezone stvarno ima nešto u sebi. Super je gledat utakmice koje igra. Smatram da pokazuju najveću moć i želju za osvajanje 1Hnl. Isto tako za pokazat se Europi. Želim im svu sreću i neka nastave tako igrat.

  • ivan2005 08.08.2010.

    koliko god kenjali mi po njemu...čovik je napravije dobar posa...zasad...

Komentiraj...
Vidi sve komentare