To je to što me zanima!

Svaki dres Hajduka neprocjenjiv mi je i nikad ga ne bih prodavao

Igračima je sve teže poklanjati dresove jer ih moraju plaćati, a potražnja je velika, svi ih žele – kaže Marković, koji osim dresova skuplja i ostale memorabilije Hajduka, poput knjiga, plaketa, pehara, kopački...
Vidi originalni članak

- Ovakva prilika se ne propušta, pa ne dolazi Hajduk svaki dan na Brač – kazao nam je Postiranin Saša Marković, kolekcionar Hajdukovih dresova koji je donio dio svoje kolekcije na Polježice kako bi mu ih igrači potpisali i fotografirali se s njima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako u Splitu ima nekoliko kolekcionara s puno većim kolekcijama dresova Hajduka, Marković je najveći kolekcionar na Braču, i priliku da skupi potpise i fotografije nije propustio.

- Imam ih oko 150, a evo, kao što vidite najviše ih je od golmana Lovre Kalinića – ponosno pokazuje dio svoje kolekcije Marković, dok su ostali igrači strpljivo čekali da Lovre odradi potpise i fotografiranje.

Dio dresova poklonili su mu sami igrači, dio je dobio u razmjenama, dio je i kupio i kolekcija raste iz dana u dan. Na njegovu radost, a kako to obično biva, uz ne baš previše razumijevanja obitelji...

- Nije to lako razumjeti, mi koji skupljamo dresove razumijemo jedni druge, ostali nas uglavnom gledaju kao čudake. A i igračima je sve teže poklanjati dresove, moraju ih plaćati, a potražnja je velika, svi žele dresove – kaže Marković, koji osim dresova skuplja i ostale memorabilije Hajduka, poput knjiga, plaketa, pehara, kopački, golmanskih rukavica...

Imao je i dosta dresova hrvatske reprezentacije, ali ih je nedavno mijenjao za dresove Hajduka.

- Ne možeš skupljati sve, moraš se u jednom trenutku odlučiti i skupljati samo jedan klub ili reprezentaciju.
Za svoju kolekciju Marković će kazati da je neprocjenjiva, toliko naime njemu vrijedi, a teško mu je i reći koji mu je dres najdraži i najvrjedniji.

- Najstariji i najvrjedniji su najstariji. Ne znam koliko precizno vrijede, ali posve je svejedno kad ih i onako ne bih prodao. Planiram ih jedna dan izložiti, da ih ljudi vide, ali to su za sada samo planovi... – zaključio je Marković.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kisni oblaci 2 15.01.2021.

    Čuj njega , neprocjenjiv... Spusti se ba zemlju.....vrijede ti kao osobna uspomena i to je to

  • egzekutor još jači 15.01.2021.

    ja imam dres od Ćaćinih Oči Balića....jednog će dana vrijediti milijune.....

  • marinero h 15.01.2021.

    Jedini sta nesta vridi je Caktas a  ovo ostalo donirajte dici u Afriku 

Komentiraj...
Vidi sve komentare