To je to što me zanima!

Šveđani? Ako Ivano Balić kaže da su opasni, onda je to tako...

Šveđane su uoči Eura 2018. mnogi vidjeli kao jedne od favorita za zlato. I nemojte da vas zavara taj poraz od Islanda. Jer ako najveći rukometaš u povijesti kaže da su opasni, onda se moramo dobro pripremiti
Vidi originalni članak

Četiri puta bili su prvaci Europe. Točnije, jedine medalje koje imaju s europskih prvenstava upravo su zlata. Srebra i bronce nemaju. Jedno od tih zlata osvojili su upravo u Hrvatskoj, 2000. godine. Danas više nema Tommyja Svenssona, Stefana Lovgrena ili Kima Anderssona, danas su neki drugi klinci, opasni kao Zlatan Ibrahimović u nogometu.

TAKO SE FEŠTA Slavlje uz pivo i Mišu Kovača: Kauboji pjevali 'Poljubi zemlju'

Prva zvijezda i kapetan im je Niclas Ekberg, krilni igrač, koji u prosjeku zabija pet golova. Uz njega opasna krila su Jerry Tollbring i Mattias Zachrisson. Islanđani su im sjajno zatvorili krila i prepustili im igru kroz sredinu, gdje su “kolo” vodili Simon Jeppson i Jim Gottfridsson.

A u brojkama to je izgledalo ovako - tri krilna igrača zajedno su šutnula pet lopti, dok je vanjski dvojac opalio prema islandskom golu čak 21 put. Šveđani su imali ukupno 49 udaraca, što znači da su Jepsson i Gottfridsson opalili više od 40 posto. Drugim riječima, kad im zatvorite krila, igra ide kroz sredinu, i kao što smo vidjeli protiv Islanda, uz ne baš osobitu uspješnost.

LINO ČERVAR 'Sve reprezentacije trebale bi u Split, tu nas vole kao Hajduk'

Već nakon osam minuta gubili su 8-2, nakon 13 je bilo 14-5, pa je švedski izbornik, držeći se rukama za glavu, već do te nesretne 13. minute potrošio dva “time-outa”, što valjda nije viđeno od vremena dok se rukomet igrao na otvorenim terenima.

Jedan od razloga poraza protiv Islanda je i golman Andreas Palicka, od kojeg je na Euru jedino lošije branio nesretni Vladimir Cupara iz Srbije. Dobro, i njegova zamjena Tibor Ivanišević, koji nije obranio niti jednu loptu.

Katastrofalnog Palicku zamijenio je Mikael Appelgren, obranio 11 udaraca i Šveđani su stigli do ‘minus dva’. Buduća zvijezda švedskog rukometa je lijevi vanjski Simon Jeppsson. Visok je 203 centimetra, baš kao Igor Vori, i ima odličan udarac.

KAUBOJI NEUMOLJIVO GAZE Čarobnjak Cindra i nesavladivi Stivi razbili Islanđane u Splitu

Uostalom, koliko su opasni najbolje je rekao Ivano Balić.

- Šveđani su jaki, po meni uz Francusku najveći kandidati za naslov. Oni trče, zabijaju se, kako se kaže, u leđa.

Eto, ako to kaže najveći rukometaš u povijesti te igre, onda se itekako moramo uozbiljiti.

I dobro pripremiti.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • maxmara1986 15.01.2018.

    Definitivno ne idu uz bok francuzima...niti uz hrvatsku...cijela svedska ne vjeruje u njihov prolaz protiv hrvatske...nadaju se ali kazu hrvatska je jaaca...pozz iz Svedske

  • Herzog(315178) 15.01.2018.

    Ivano Balić je replika nogometaša Šukera !

  • Nikolai.V 15.01.2018.

    Pa sad da je baš Švedska uz Francusku hm nebih baš rekao ali sigurno konkuriraju za neku medalju,prije je Njemačka Danska i Norveška uz Francusku po meni a najviše Norveška gledao sam Norvešku bome prejaki su ali mogu se fino pobjediti ako sve funkcionira mislim da će Norveška dogurat daleko osim ako ih mi ne zaustavimo u polufinalu ako se sastanemo s njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare