To je to što me zanima!

Warriorsi osvojili titulu, LeBron je igrao sa slomljenom rukom!

Kevin Durant proglašen je najkorisnijim igračem finalne serije kojoj je više od svega nedostajalo neizvjesnosti. Golden State je pobijedio 4-0, a je titulu proslavio u gostima, pobjedom 108-85
Vidi originalni članak

Kakva je bila finalna serija, tako je i završila. Uvjerljivo, bez previše dvojbi, uz dominaciju Kevina Duranta i/ili Stepha Curryja. Ništa tu nije mogao ni naizgled svemogući LeBron James, ni u jednoj od ove četiri utakmice njegov Cleveland nije imao pravu šansu protiv Golden Statea. Osim, naravno, u onoj prvoj, koja je otišla u produžetak zahvaljujući već više puta opjevanom "trenutku genijalnosti" J.R. Smitha...

Warriorsi su tako osvojili treću titulu u posljednje četiri godine, jedina koju nemaju je ona koju su izgubili upravo od Cavsa nakon što su vodili 3-1 u finalnoj seriji prije dvije godine... No dobro, danas je drugo vrijeme, u kojem Cleveland gotovo da nema što tražiti u finalu. Za kraj, u posljednjoj utakmici serije, završilo 23 koša razlike (108-85), a ovoga puta glavnu rolu preuzeo je Curry. Ubacio je 37 koševa, pogodio sedam trica, a pomogao mu je i Durant sa triple-doubleom. Uz 20 koševa, skupio je i 12 skokova te deset asistencija. I zaslužio titulu MVP-a velikog finala...

Dominacija popularnih "Dubsa", koji su već najavili da nemaju namjeru ići u posjet Bijeloj kući i Donaldu Trumpu, mogla bi trajati i dalje, dok je za ovakav Cleveland ovo gotovo sigurno bila posljednja utakmica. Za s Cleveland s LeBronom Jamesom, koji će se u tom slučaju moći sjećati da je posljednje tri utakmice u dresu Cavsa odigrao sa - slomljenom rukom?!

- Ja sam čovjek koji dopušta da ga vode emocije, pa je tako bilo i u ovom finalu. Sad vam mogu reći da sam posljednje tri utakmice ovog finala odigrao, može se reći, sa slomljenom rukom - kazao je James, koji se i takav od finala oprostio s 23 koša, sedam skokova i osam asistencija.

Tijekom finalne serije dvaput je bio na magnetskoj rezonanaciji, između treninga i utakmica nosio je i gips, ali nije želio da ga vidi itko od medija ili iz suparničkih redova, u strahu da će Warriorsi koristiti tu prednost. Na kraju je ispalo nevažno, jer i potpuno zdravi LeBron teško bi se u ovom odnosu snaga nosio s Warriorsima.

- Bilo je nevjerojatno proživjeti sve ovo, proći ovaj put s igračima kakve mi imamo u svlačionici. Imamo nevjerojatno okruženje i atmosferu, okružen sam ljudima koji su mi pomogli da postanem bolji košarkaš, ali i bolji čovjek - euforično je govorio Kevin Durant.

U finalu je u prosjeku imao 28.7 koševa, 10.7 skokova i 7.5 asistencija po utakmici, sasvim dovoljno da postane MVP, u čemu je uspio i prošle sezone. Postao je 11. igrač u povijesti koji je više od jedanput bio najkorisniji igrač finala - Michael Jordan u tome je uspio šest puta, Magic Johnson, Shaquille O'Neal, Tim Duncan i Lebron James po triput, a Kobe Bryant, Larry Bird, Hakeem Olajuwon, Willis Reed i Kareem Abdul-Jabbar po dvaput. Ta se nagrada dodjeluje od 1969. godine.

Idi na 24sata

Komentari 181

  • freedom4all 09.06.2018.

    Iako su mi GSW mrski,mora se priznati da imaju najjaču napadačku momčad ikada...i tako već 4 godine i vrlo vjerovatno još toliko..

  • 09.06.2018.

    Kralj mora naći bolje podanike pa će i izgubljeno žezlo vratiti 😁

  • 09.06.2018.

    ma warriorsi dominiraju godinama ne znam tko ih može dogodine zaustavit?

Komentiraj...
Vidi sve komentare