To je to što me zanima!

Sve je dogovorio: Vahid Halilhodžić trener Dinama!

Nisam potpisao, ali dogovorili smo sve na dvije i pol godine. Nadam se da ću toliko i ostati, rekao je Halilhodžić i to nakon trosatnih pregovora...
Vidi originalni članak

Iza taksija, u crnom Mercedesu, Vahid Halilhodžić jučer se, točno u 13 sati i 17 minuta, pojavio u Maksimiru. Dočekao ga je član uprave za odnose s javnošću Ado Kožul, a Vaha je na trenutak zastao. Gledao je oronuli maksimirski stadion, mahnuo, potom ušao u klupske prostorije na završne pregovore.
Više od tri sata trajao je sastanak braće Mamić i legendarnog Vahe. Navodno je u pitanju bila “sitnica” od 200-300 tisuća eura jer prvotna cijena stručnjaka iz BiH bila je milijun eura.
Na koncu su se ipak našli negdje između i Vaha je novi trener.
- Nisam potpisao, ali sve smo dogovorili na 2,5 godine i nadam se da ću toliko i ostati. Još sam iznenađen ovakvim razvojem situacije, jer u Hrvatsku sam došao na odmor, ali jako sam sretan što sam trener Dinama - rekao je Halilhodžić (58) i dodao:
- Znam da me ovdje ne čeka lagan posao i da je momčad u problemima. Igrače ne poznajem dovoljno i zato moram što prije početi raditi. Čekaju nas odmah europske utakmice...
Halilhodžić kaže da je Liga prvaka realnost već iduće sezone.
- Došao sam ovdje s velikom željom i s velikim ambicijama. Želim Dinamo u Ligi prvaka. Osvojio sam afričku LP s marokanskom Raja Casablancom. Radio sam s Lilleom, koji je kasnije ušao u Ligu prvaka, osvojio sam francuski Kup s PSG-om. I zato vjerujem u Dinamov uspjeh. Ovo je moj projekt! - rekao je i dodao:
- Želja mi je da navijači budu naš 12. igrač i zato molim Zagrepčane, ali i Dinamove obožavatelje iz ostalih krajeva, da podrže ovaj klub i pomognu mu da ostvari rezultate koje svi želimo.

VIŠE OD 100 GOLOVA ZA VELEŽ

U Mostaru je bio devet godina. Za Velež je igrao do 1981. U 208 utakmica zabio je 106 golova za mostarski klub.

NAJBOLJI MLADI IGRAČ EUROPE

Jugoslavija je u finalu EP-a bila bolja od Istočne Njemačke. Vaha je u uzvratu dao tri gola i bio je najbolji mladi igrač.

S NANTESOM JE BIO PRVAK
Za francuski klub zabio je 92 kola. Nantes je 1983. godine osvojio naslov prvaka. Vaha je potom otišao u PSG.

LILE JE ODVEO U LIGU PRVAKA
Klub je preuzeo u drugoj ligi i za tri sezone uveo ga u Ligu prvaka. Igrali su i s Manchester Unitedom 2001.

RAZOČARAO S OBALOM BJELOKOSTI

Drogbu i društvo vodio je dvije godine. S Obalom Bjelokosti u siječnju 2010. bio je na Afričkom kupu.

PLUS
TRENER JE ZA VELIKE STVARI
S Lilleom je bio u Ligi prvaka, a s PSG-om je osvojio francuski kup. U karijeri je trenirao velikane poput Ronaldinha i Drogbe. Halilhodžić bi mogao biti trener za velike rezultate u Maksimiru.

MINUS
JAKO JE SKUP
Zdravko Mamić dosad je trenere plaćao po 200.000 eura. Halilhodžić će u Maksimiru zarađivati oko milijun. Možda ga je Mamić trebao dovesti odmah na početku sezone.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • wwww 16.08.2010.

    Ti si \"Gremljin\" glup koliko si težak,vjeujem da imaš 150 kg.

  • gremljin 16.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Keksolino 16.08.2010.

    Biti ces na klupi najduže 6 mjeseci dok se Maminjo opet ne nabjelinđa sa nekom extra robom iz Brazila :D :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare