To je to što me zanima!

'Sve što kažete o crncima jest rasizam, za bijelce to ne vrijedi'

Danas sve što kažete protiv crnaca može biti rasizam, a iste stvari za bijelce ne vrijede. Ne znam što je zaista rečeno tom treneru, ali građanin sam i imam pravo na svoje mišljenje, kazao je Jorge Jesus
Vidi originalni članak

Sudac Sebastian Coltescu optužen je za rasizam prema pomoćnom treneru Bašakšehira u utorak na utakmici Lige prvaka između PSG-a i spomenutog turskog kluba. Pierre Webo kazao je da ga je rumunjski sudac nazvao "onim crnim".

VIDEO: NASTAVIT ĆE SE U SRIJEDU Prekinuta utakmica u Parizu! Bašakšehir napustio travnjak, optužili su suca za rasizam!

Na to je poludjela cijela klupa turskog kluba na čelu sa senegalskim nogometašem Dembom Ba, koji ga je pitao zašto ga je tako nazvao. U sve se uključio i glavni sudac Ovidiu Hategan koji mu je na kraju pokazao crveni karton!

Ubrzo su se u raspravu priključili i igrači PSG-a i složili se s igračima Bašakšehira da neće nastaviti s utakmicom dok god Uefa ne isključi Coltescua s utakmice.

Utakmica se nastavlja u 18.55, a reakcije javnosti se ne stišavaju. Svoje mišljenje o cijeloj situaciji ponudio je i portugalski strateg Jorge Jesus (66).

- Ne znam što se točno dogodilo, što je točno rečeno, ali danas je rasizam jako moderan. Kao građanin imam pravo razmišljati na svoj način, ali mogu imati mišljenje samo kad saznam što je zaista rečeno - rekao je Jesus i nastavio:

SUDAC IZAZVAO SKANDAL Od riječi do riječi: Što je Rumunj rekao i zašto su odbili nastaviti

- Danas sve što kažete protiv crnaca može biti rasizam, a iste stvari za bijelce ne vrijede. Ne znam što je zaista rečeno tom treneru - ponovio je trener Benfice.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • 10.12.2020.

    Izgleda da moraš reći popu bob, a bobu pop.

  • srakar 10.12.2020.

    A kad Atiemwenu vele"beli"?

  • CWinston 10.12.2020.

    white life matters

Komentiraj...
Vidi sve komentare