Obavijesti

Sport

Komentari 61

Prekinuta utakmica u Parizu! Bašakšehir napustio travnjak, optužili su suca za rasizam!

Prekinuta utakmica u Parizu! Bašakšehir napustio travnjak, optužili su suca za rasizam!

Član stručnog stožera Bašakšehira optužio je četvrtog suca za rasizam, a igrači Bašakšehira su odmah nakon toga napustili travnjak. Glavni sudac je prekinuo utakmicu, a nastavit će se u srijedu u 18.55...

VIDEO

Utakmica je počela kao i svaka uobičajena, PSG-u je trebala pobjeda u posljednjem kolu grupne faze protiv Istanbul Bašakšehira kako bi osigurao prolazak u osminu finala, a onda šok nakon desetak minuta igre. Igrači Bašakšehira napustili su travnjak! 

Četvrti sudac na utakmici, Rumunj Constantin Sebastian Coltescu, imao je rasistički ispad upućen prema članu turskog kluba. On je u komunikaciji s glavnim sucem rekao 'negru' misleći na pomoćnog trenera Bašakšehira Pierra Weboa, što na rumunjskom znači crno. Na to je poludjela cijela klupa turskog kluba na čelu sa senegalskim nogometašem Dembom Ba koji ga je pitao zašto ga je tako nazvao. Član stručnog stožera Bašakšehira Pierre Webo je zajedno s Dembom bio u raspravi s četvrtim sucem.

- Nikad ne kažeš 'ovaj bijeli igrač' nego samo 'ovaj igrač', a zašto si onda sad rekao 'ovaj crni igrač? - pitao ga je Demba Ba, a u tome trenutku se pojavio glavni sudac Ovidiu Hategan i pokazao crveni karton pomoćnom treneru Bašakšehira.

Protestirali su i igrači PSG-a i pružili podršku igračima Bašakšehira te ih pokušali nagovoriti da nastave s utakmicu, no dobili su negativan odgovor. Nogometaši turskog kluba su već bili na putu za svlačionicu. Na kraju su i Parižani napustili teren.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

Ubrzo se javio predsjednik Bašakšehira Goksel Gumusdag koji je rekao da će nastaviti sa susretom ako Uefa makne četvrtog suca.

- Pred svima je četvrti sudac rekao 'crnac'. Ako se povuče četvrti sudac, doći ćemo i nastaviti utakmicu. Ako ostane četvrti sudac, nećemo izaći na teren. Ne možemo ostati neosjetljivi na ovo. Ne možemo biti ravnodušni prema ovome - rekao je on.

Oglasila se i Uefa.

- Nakon navodnog incidenta s četvrtim sucem, utakmica je privremeno prekinuta. Nakon konzultacija s obje momčadi, dogovoreno je da se utakmica nastavi, ali samo s drugim četvrtim sucem. UEFA će temeljito istražiti sve i donijeti odluku.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

Igrači PSG-a su željeli nastaviti s utakmicom, ali gosti su to odbijali, čak je Uefa i ponudila rješenje u kojem bi se VAR sudac zamijenio s Coltescuom, no Turci su željeli da Uefa rumunjskog suca skroz isključi iz utakmice. Na kraju je ipak donesena odluka kako će se utakmica nastaviti u srijedu u 18.55, piše Eurosport

A sam početak utakmice uopće nije mogao naznačiti da će do ovoga doći. PSG se bori za osminu finala Lige prvaka i potrebna mu je pobjeda za prolazak dalje, no čini se kako će na to morati pričekati. Do prekida je rezultat bio 0-0.

Unatoč ovome incidentu, Parižani mogu slaviti jer su osigurali osminu finala Lige prvaka iako je pitanje kada će se nastaviti susret protiv Istanbula. Leipzig je pobijedio Manchester United 3-2 i tako prošao u nokaut fazu, a Engleze poslao u Europsku ligu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener