To je to što me zanima!

Olsen heroj utakmice: Švedsku spasio od poraza protiv Furije

Najbolja šansa za Šveđane bila je ona iz 42. minute kada se Isak našao na svega par metara ispred Simona. Odlično je pucao, ali Llorente je spasio Španjolce koji su gotovo cijelo vrijeme prijetili švedskoj mreži
Vidi originalni članak

U susretu 1. kola E skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacije Španjolske i Švedske su u Sevilli odigrale bez golova.

POGLEDAJTE VIDEO: Virtualni stadion

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bila je to utakmica u kojoj je "Furija" dominirala i imala nekoliko odličnih prilika no nije uspjela svladati sjajno raspoloženog Robina Olsena.

Švedska se koncentrirala na obranu, a prilike je tražila iz kontri. Dva puta je zaprijetila i oba puta su to bile gol prilike, no napadači Isak i Berg nisu uspjeli zabiti.

Za Španjolce je do 74. minute igrao bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo koji je bio među boljim igračima u španjolskim redovima.

Prvu veliku priliku na utakmicu imala je "Furija" u 16. minuti. Koke je ubacio u kazneni prostor, Dani Olmo pucao glavom, no Robin Olsen je sjajno obranio. U 24. minuti Koke je pucao, no pored gola. Koje je imao odličnu priliku i u 30. minuti, no veznjak Atletico Madrida je ponovo bio neprecizan.

U 38. minuti "Furija" je imala najbolju priliku u prvom dijelu. Morata se nakon pogreške švedske obrane našao sam ispred Olsena, ali je pucao pored gola.

U 42. minuti napokon su zaprijetili i Šveđani. Alexander Isak se nakon brze kontre našao u sjajnoj prilici. Odlično se riješio Paua Torresa i pucao, no lopta se od Llorentea odbila u okvir gola, pa u ruke vratara Unaija Simona.

Morata je imao odličnu priliku i u uvodnim minutama nastavka, ali je ponovo loše pucao.

Švedska je i u nastavku susreta svoje prilike tražila iz kontri. Jedna je takva u 60. minuti umalo urodila vodstvom. Isak se odlično snašao na desnoj strani kraj trojice čuvara i odlično uposlio Berga na drugoj stativi, no švedski napadač je promašio praktički prazan gol.

U sudačkoj nadoknadi Španjolska je imala još dvije sjajne prilike. No Olsen je zaustavio udarce Morena i Sarabije.

Idi na 24sata

Komentari 142

  • Burger_1 15.06.2021.

    Antinogomet! Švedi su na svakom autu ukrali po 3 minute. Pa valjanja nakon svakog kontakta. K'o da su Turci ili Rumunji a ne Skandinavci. O tempora, o mores!

  • KULA BABILONSKA 15.06.2021.

    Ni španjolska nije šta je nekad bila. Igraju tamo neki olmo i slični za koje nikad čuo nisam. Mislim da neće daleko dogurat.

  • Konjushar 14.06.2021.

    Da je osta u građanskon Olmo , virovatno nikad ne bi igra na EP hvala Bogu pa je otiša samo triba je prije aeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare