To je to što me zanima!

Sven-Göran Eriksson (75) zbog zdravlja odlazi iz nogometa

Bivši trener i izbornik koji je, između ostalih, vodio Benficu, Romu, Lazio, Manchester City, Leicester i reprezentacije Engleske, Meksika i Obale Bjelokosti očitovao se šturim priopćenjem
Vidi originalni članak

Legendarni švedski trener Sven-Göran Eriksson povlači se iz nogometa u 76. godini života zbog zdravstvenih problema.

Bivši trener i izbornik koji je, između ostalih, vodio Benficu, Romu, Lazio, Manchester City, Leicester i reprezentacije Engleske, Meksika i Obale Bjelokosti očitovao se šturim priopćenjem i zamolio za privatnost.

- Odlučio sam. Zbog zdravstvenih problema moram ograničiti svoje javne obveze. Usredotočit ću se na svoje zdravlje, obitelj i Karlstad (švedski trećeligaš u kojem vrši funkciju sportskog direktora, op.a.), ali s ograničenim zadacima. Hvala vam za podršku. Molim vas da poštujete moju odluku i moju privatnost.

Eriksson je u karijeri osvojio 18 trofeja, među kojima se ističe naslov talijanskog prvaka 2000. s Lazijem, za koji je tada igrao Alen Bokšić, dok je u Manchester Cityju vodio Vedrana Ćorluku.

Također, dvaput je vodio Gordi Albion protiv Hrvatske i oba puta pobijedio. Prvi je susret bio prijateljski (3-1 za Engleze), a drugi, prvi službeni u povijesti između Engleske i 'vatrenih', na Euru u Portugalu 2004. kada su nas u utakmici koja je odlučivala prolaznika u četvrtfinale pobijedili 4-2.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • jebač tvoje majke 24.02.2023.

    ne poznajemo se.. ali drž' se care!

Komentiraj...
Vidi sve komentare