To je to što me zanima!

Sveto Chelseajevo trojstvo: Di Matteo, Drogba i Abramovič...

Ako je finale LP-a sinoć gledao Andre Villas-Boas, morao je bar posumnjati u svoje trenerske sposobnosti. U dva i pol mjeseca Di Matteo je okrenuo klub naglavačke..
Vidi originalni članak

Andre Villas-Boas dobio je otkaz 4. ožujka, a taj datum, pokazat će se, ključan je za Chelseajevu povijest. Povjerenje su dali njegovu neiskusnu pomoćniku i klupskoj legendi Robertu di Matteu. U samo dva mjeseca preokrenuo je klub naglavačke. 

'Bluesi' su životarili u najgoroj sezoni unazad posljednjih par godina. Premiership je bio izgubljen, a trofeji su izgledali miljama daleko. Momčad gubitnika u čas je pretvorio u momčad pobjednika. Ako je finale Lige prvaka sinoć gledao Villas-Boas, onda je morao posumnjati u svoje trenerske sposobnosti. U dva i pol mjeseca Chelsea je osvojio LP, ali i FA Cup. 

- Mislim da neću ostati trener niti ako osvojim Ligu prvaka - rekao je Di Matteo prije par dana.

Abramović mu mora pružiti bjanko ček i ugovor u kojem nema klauzule o godinama trajanja. Di Matteo sam treba sve odrediti, zaslužio je.

A baš spomenuti Roman Abramovič drugi je od tri glavna lika ove priče. Otkad je preuzeo klub, davne 2003. godine, uložio je nevjerojatnih 900 milijuna eura. Osvojio je najelitnije europsko klupsko natjecanje kad se najmanje nadao. Ali, nikad nije prestao vjerovati i nikad nije poželio prodati klub. Plava boja ušla mu je u krv, a budite sigurni, Di Matteo na klupu nije sjeo bez njegova blagoslova...

Treći, posljednji, ali ne i najmanje bitan, baš naprotiv, najbitniji lik je Didier Drogba. Sve gore napisano ne bi bilo moguće bez njega na terenu. S 34 godine je okrunio karijeru i dokazao da je bez sumnje jedan od najboljih napadača svih vremena. Istječe mu ugovor ovo ljeto, a ako ima pravde, i on će kao i Di Matteo, dobiti novi ugovor u kojem će sam odrediti sve uvjete. Zabio je gol u finalu FA Cupa i donio prvi naslov, a onda dva u finalu Lige prvaka, za produžetke i iz penala... Može li se više od toga?

Idi na 24sata

Komentari 31

  • StjepanMagdić 20.05.2012.

    Roberto Di Matteo je po meni najbolje rješenje za Chelsea i to dugoročno, ipak poznaje Chelsea više od bilo kojeg drugog inozemnog trenera koji bi sjeo na klupu umjesto njega, Drogba je već godinama uz Terry-a i Lamparda zaštitni znak ovog tima tako da se sve osim njihovog ostanka može tretirati kao veliki propust Abromoviča i vodećih ljudi kluba...

  • Frkljo 20.05.2012.

    Jel ovo Milanović na drugoj slici?

  • IvanŽidov 20.05.2012.

    Gdje su san svi oni silni zagovornici Bayerna?

Komentiraj...
Vidi sve komentare