To je to što me zanima!

Svi ludi za "plavim" stoperima: Dinamo izvozi sjajne braniče...

Od Ćorluke i Lovrena preko Jedvaja i Šimunović. Dinamo je zaradio bogatstvo na prodaji stopera. Pitali smo Velimira Zajeca i Stjepana Tomasa u čemu je tajna...
Vidi originalni članak

Jozo Šimunović je najveći Celticov transfer u povijesti. Nama nije ni blizu najveći. Dobro smo se zaštitili, kao nikad dosad, i dobit ćemo veliki postotak od budućeg transfera, a znate da manje više iz Celtica svi idu u Premiership za 20-ak milijuna eura. Tako će i Jozo - rekao je Zdravko Mamić.

Dinamo je prodao Šimunovića u Celtic za oko sedam milijuna eura, tvrde dobro obaviješteni izvori u Škotskoj. Taj je transfer samo nastavak nevjerojatnih prodaja stopera iz Dinama posljednjih godina, od Ćorluke, Lovrena, Jedvaja, Barbarića, Vide... Svakog tog stopera sljedeći je klub prodao još skuplje.

- Teško je točno odrediti zašto se tako dobro prodaju obrambeni igrači. To je valjda spoj talenta, škole, prirode... - rekao nam je Velimir Zajec i dodao:

- Šimunović je mlad, ima potencijala i znanja i sličan je škotskim stoperima. Korpulentan je, ima solidnu tehniku i odlično igra glavom. Sigurno su ljudi iz Celtica to gledali i očito ih je oduševio - rekao je Zajec.

Jozo može napraviti karijeru poput Lovrena

- Dinamo godinama radi super posao. Proizvodi stopere i vezne. Naravno da se tu radi i o talentu, bez toga ne ide. Mi smo uvijek imali dobre obrambene igrače. Šimunović može napraviti karijeru poput Lovrena i za dvije, tri godine prijeći u jači klub od Celtica - rekao nam je Stjepan Tomas i dodao:

- Mi smo prije odlazili s 24 godine, igrali Ligu prvaka... Danas igrači odlaze puno mlađi i imaju šansu napraviti više dobrih transfera u karijeri. Danas se i bolje skautira nego prije, mladi talenti otkrivaju se ranije - dodao je Tomas.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Znamo sve, a zapravo neznamo ništa 01.09.2015.

    Šimunovic je klasa od igraca, Dinamo ce se pokajat što ga je prodao, zapamtite ovo dobro

  • gladijator 01.09.2015.

    Drago mi je za Šimunovića, ali kad je on prodan za toliki novac, zanima me za koliko bi Mamić mogao prodati Ademija?

  • nindza86 01.09.2015.

    lovrena je super utrapio

Komentiraj...
Vidi sve komentare