To je to što me zanima!

Svi Splitovi problemi počeli su nakon Rijeke na Parku mladeži

Split je u listopadu na svom terenu izgubio od Rijeke i počeo niz od devet utakmica bez pobjede. A danas im na Park mladeži u 17 sati stiže upravo moćna Rijeka
Vidi originalni članak

Sredinom listopada prošle godine Ivica Križanac bio je s obitelji na odmoru u Tajlandu, Zoran Vulić vodio je U-19 reprezentaciju Hrvatske, a braća Slaven i Jozo Žužul sanjali su kako će njihov Split, nakon sjajnog izdanja u Europi, nastaviti put prema vrhu prvenstvene ljestvice. Pobjedom nad Osijekom 3-0, Split je na četvrtom mjestu držao priključak s Hajdukom, no nakon tog 17. listopada krenula je s Rijekom serija od 3 poraza i 6 remija, koja je 'crvene' bacila na koljena. 

Cijeli jedan krug, od Rijeke do Rijeke 'crveni' ne znaju za pobjedu, tako da Vulića, Križanca i braću Žužul čeka borba za goli život. Jer Split je na polovini prvenstva bliže dnu, nego vrhu prvenstvene ljestvice, a u naredna dva kola igraju s Rijekom i Dinamom.

- Jedna pobjeda sve može okrenuti, samo to treba pokazati na terenu, a ne pričati kroz medije - kazao je Vulić, kojeg ne plaše imena sljedeća dva protivnika.

- Nisu problem protivnici, ako mi damo sve što možemo, onda se ne bojimo nikoga. Što nam vrijedi da smo u Osijeku igrali odlično u prvom dijelu, kad su nam oni iz jedne jedine akcije zabili gol. Istina je da nam Rijeka stiže u nezgodnom trenutku, ali na muci se poznaju junaci.

Vulić respektira kvalitetu protivnika, ali vjeruje u svoju momčad.

- Možemo mi parirati i Rijeci i svakome, samo moramo biti koncentrirani. Oni imaju dva najbolja beka u ligi, koji rade razliku. Druge momčadi drže ‘desetke’ i ‘devetke’, a njih drže dva bočna igrača. O kvaliteti Rijeke ne treba trošiti riječi, dovoljno je kazati kako su zabili 4 gola Lokomotivi, 3 Hajduku, ali ni oni ne lete po terenu. Uz Dinamo su najbolja momčad u HNL-u, ali i mi smo uspješno igrali u Europi. Ovo je europski vrijedna momčad, samo to se napokon mora vidjeti i na terenu.

Dodatni problem Vuliću čine izostanci ozlijeđenog Roga, te kartoniranog Blagojevića.

- Nedostaju nam naša dva ‘motorina’, ali imamo igrače koji ih mogu zamijeniti. Igrat ćemo našu standardnu, napadačku igru, što se možda i ne bi reklo po broju pobjeda ove sezone, ali mi se ne znamo braniti. Pokušat ćemo premjestiti igru na njihovu polovinu terena, ali moramo paziti na kontra napade bolje nego u Osijeku – zaključio je trener ‘crvenih’.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ivan93zg 22.02.2015.

    sad ocekujem naslov: svi rijekini problemi poceli protiv splita na parku mladezi! :)

  • El Tractor 22.02.2015.

    Teško gostovanje za svakoga, ali nije to onaj Split od prije...tako da sve osim pobjede Rijeke je tu iznenađenje.

  • Ivica Kičmanović U Dehidraturi 22.02.2015.

    Plitak potok

Komentiraj...
Vidi sve komentare