To je to što me zanima!

Svi u London iz Zaprešića: Inter je rasadnik talenata

U Zaprešiću su prije odlaska u Englesku igrali Eduardo da Silva, Vedran Ćorluka, Luka Modrić, a odnedavno i golman Delač, koji je na posudbi
Vidi originalni članak

U Interu mi je bilo sjajno, tamo sam se pripremao za nešto veće, kaže Dejan Lovren.
Dinamov branič kojeg žele Lyon, Tottenham i navodno Chelsea, dvije je sezone igrao na probi u zaprešićkom Interu (od 2006. do 2008. godine). Danas Zdravko Mamić za njega traži deset milijuna eura.
- Teško je iz juniora igrati odmah za prvu Dinamovu momčad. Svakome mladom igraču preporučio bih odlazak u Inter. Svidio mi se Zaprešić, ljudi u klubu su super, iz Intera imam samo lijepe uspomene.
O mogućem odlasku Lovren ništa ne zna.
- Nitko me iz kluba nije zvao, pa mi je glupo govoriti o odlasku, a možda uopće sad ni ne odem iz Dinama - rekao je Lovren.
Josip Kuže prije četiri godine poveo ga je na Dinamove zimske pripreme.
- Osim odličnih fizičkih predispozicija, i tad je, s tek 16 godina, pokazao golem potencijal. On jednostavno mora uspjeti - izjavio je bivši Dinamov trener.
U Interu su se “kalili” Eduardo, Modrić i Ćorluka, koji danas igraju u Arsenalu i Tottenhamu. Njihovim stopama kreće i Lovren.
- Nema nikakve tajne, samo dobar rad. Tko prođe Inter, sposoban je za velike stvari - kazao je direktor Intera Branko Laljak.


EDUARDO BIO NAJKRAĆE
Hrvatski napadač Eduardo da Silva u Interu je igrao 2002. godine. Zadržao se vrlo kratko, a u 15 utakmica Arsenalov je igrač zabio deset golova. Za njega su 'topnici' platili 12 milijuna eura

ČARLI DOGURAO DO TOTTENHAMA
Vedran Ćorluka za Inter je odigrao 27 utakmica i zabio četiri gola. Iz Dinama je otišao u Manchester City, pa poslije u londonski Tottenham. City je za njega platio 13 milijuna eura.

ZA LUKU BOGATSTVO
Nakon posudbe u Zrinjskom, 2003. godine Luka ModriĆ otišao je na posudbu u Inter. Njegov prelazak u Spurse najveĆi je hrvatski nogometni transfer. Za Luku su platili 21 milijun eura

TRANSFER SNOVA ZA DELAČA
Mladi golman Matej Delač (17) nije odigrao ni cijelu sezonu za zaprešički klub, a već ga je kupio londonski Chelsea i ostavio u Interu na posudbi. Za njega su dali tri milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Captain Obvious 09.01.2010.

    to su sve bosanci

  • user_29435 09.01.2010.

    baš,... kakav rasadnik talenata kad su to sve dinamovi igrači osim delača,SVAŠTA

  • razumni...not 09.01.2010.

    da al svi osim delaca su tam bili na posudbi iz dinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare