To je to što me zanima!

Švicarski atletičar propušta EP zbog objave rasističkih poruka

On je na Facebooku, između ostalog, objavio i videozapis s majmunima nakon pobjede francuske reprezentacije u finalu SP-a uz neke poruke rasističkog sadržaja...
Vidi originalni članak

Švicarski sprinter Pascal Mancini neće nastupiti na EP u atletici koje se idući tjedan održava u Berlinu nakon što je Švicarski atletski savez odlučio izostaviti ga s popisa zbog rasističkih primjedbi. 

Atletičar, koji je član švicarske štafete na 100 metara, na svojoj Facebook stranici je objavio poruke rasističkog sadržaja, navodi njemačka agencija dpa.

Švicarski atletski savez je objavio da to ne može tolerirati i da je zato donesena odluka o isključenju Mancinija iz reprezentacije. On je na Facebooku, između ostalog, objavio i videozapis s majmunima nakon pobjede francuske reprezentacije u finalu SP-a uz neke poruke rasističkog sadržaja.

Mancini (29) je nakon ove vijesti na svojoj Facebook stranici napisao da je Švicarski atletski savez odlučio "ne uvrstiti ga u štafetu 4x100 m zbog medijskog pritiska koji se obrušio na njega u zadnjih nekoliko dana".

Idi na 24sata

Komentari 4

  • niwrad 01.08.2018.

    Neofašisti obučeni u antifašiste i moralizatori ralativnog morala opet jurišaju na temeljna ljudska prava nevinog čovjeka i uništavanje njegove karijere zato jer je izrazio svoje mišljenje koje se njima ne sviđa. Paradoksalo, ti jurišnici doslovno vjeruju da su im majmuni pra, pra, pra djedovi, doslovno vjeruju da je moral relativan - kad npr. zagovaraju likvidacije nerođene djece, i doslovno, baš poput fašista, vrše atak na temeljna ljudska prava čovjeka koji nikome nije nanio nikakvo zlo. U civiliziranim društvima vrijeđanje osuđujemo kroz moralna pravila, prijekor, posramljivanje i sličnim metodama koje su u rangu emocionalne nelagode koju je drugima uzrokovao onaj koji je vrijeđao. Međutim pojedincu koji je vrijeđao ne uništavamo karijeru, ne oduzimamo mu pravo mišljenja i slobodnog izražavanja i ne prijetimo mu fizičkom silom. Dakle dotični može uspoređivati s majmunom koga kod hoće, međutim nitko mu zbog toga nema pravo raditi ono što napravili neofašisti iz atletskog saveza i ono što ljevičarska neofašistička ideologija podržava za sve koji se drznu reći nešto u kontekstu rase.

Komentiraj...
Vidi sve komentare