To je to što me zanima!

Švicarski navijači: Rakitiću nikad nećemo oprostiti

Rakitić je dugo bio naš idol. U Baselu je i postao igrač, ali nas je odlukom da ne igra za Švicarsku potpuno razočarao, rekli su švicarski navijači
Vidi originalni članak

Od trojice ljudi jučer se smrklo cijeloj Švicasrkoj. Prvi je češki golman Petr Cech, drugi je Sverkoš, a treći je - Ivan Rakitić. I dok su prva dvojica Švicarsku rastužili u sinoćnjih 90 minuta njihova obračuna s Češkom, od našeg im se reprezentativca smrklo već puno prije. Točnije onog dana kad je odlučio igrati za Hrvatsku. Nasmijani navijači taman su se spremali ući na stadion u Baselu kad smo im prišli i spomenuli Ivana Rakitića.
- Nikad mu nećemo oprostiti što je odlučio igrati za Hrvatsku - rekli su i u sekundi su im se lica smrknula.
- Rakitić je dugo bio naš idol. U Baselu je i postao igrač, ali nas je odlukom da ne igra za Švicarsku potpuno razočarao. On za nas više ne postoji - završili su i krenuli prepuni euforije na stadion.
Upravo u ovo doba prošle godine Rakitić je lomio odluku zaigrati za zemlju u kojoj se rodio, odrastao i nogometno stasao i afirmirao te u kojoj je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije. No srce hrvatsko prevagnulo je na stranu kockastog dresa i Raketa je u lipnju 2007. priopćio Slavenu Biliću svoju odluku. Upravo u to vrijeme Rakitić je napuštao i nogometni klub Basel.
“Ivan Rakitić u posljednja je tri dana donio dvije odluke protiv Švicarske. Prvo je napustio Basel i otišao u Schalke, a večeras je odlučio da želi igrati za hrvatsku reprezentaciju”, pisale su lanjskog lipnja švicarske novine.
Dva su mjeseca poslije odluke prijetili telefonom i pismima njegovoj obitelji, a ocu Luki čak su uskratili izdati švicarsko državljanstvo iako je ispunio sve uvjete. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • nix_zgd 08.06.2008.

    seljačine mamu im

  • rođo1 08.06.2008.

    znam daća mnogi reći rođo sere ali mislim da se švicarci sa pravom ljute jer njihov klub i savez su u njega ulagali.hrvatska nije uložila ni lipe a dobila gotov proizvod ,mislim dabi i njemu bilo bolje tamo bi bio zvijezad br.1 a kod nas je trenutno rezerva br3 i ko zna do kad.pitam kako bi hrvatska javnos i navijači reagirali daje nekim slučajem da silva odlučio za brazil

  • Barney 08.06.2008.

    a treba i njega razumjeti...decko je dugo bio na vagi...s jedne strane odrastao je u Svicarskoj, koja ga je odhranila i puno toga mu dala u zivotu... a s druge strane otac mu je Hrvat, u zilama mu tece hrvatska krv i preko Hrvatske reprezentacije moze se vise probiti u svojoj karijeri...vjerovao je da ce se Hrvatska lakse kvalificirati na nadolazeca Svjetska i Europska prvenstva...a gradi buducnost sebi a ne navijacima..da je odlucio zaigrati za Svicarsku, ne bi pogrijesio...imao bi razloga igrati za njhovu zastavu..ali onda bi mu nasi navijaci zamjerili...nije njemu bilo lako donesti takvu odluku...ali ako je momak tako odlucio, neka tako i bude....a sta ce biti tek sad kad ce Svicarci vidjeti da je kod njih mogao biti prva zvijezda u momcadi a da je tu tek Bilicev joker s klupe....auuuuu...poludjet ce...ali i Zlatan Ibrahimovic je odlucio zaigrati za Svedsku pa ga zbog toga nitko nije pribijao na kriz...da ga danas imamo u repki...i Eduaro da je zdrav, bilo bi belaja...ali nisu tu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare