To je to što me zanima!

'Svjesno smo gubili da dođemo do Kralja LeBrona'

Takve su stvari pod egidom javne tajne, pa svakako iznenađuje slučaj bivšeg trenera Clevelanda Lucasa, koji je javno progovorio
Vidi originalni članak

Nije nepoznato da momčadi bez prilike za doigravanje u NBA ligi "tankiraju" utakmice nadajući se da će kao prvi birati na sljedećem draftu. Takve su stvari pod egidom javne tajne, pa svakako iznenađuje slučaj bivšeg trenera Cleveland Cavaliersa Johna Lucasa, koji je o tome javno progovorio priznavši da je njegova momčad namjerno gubila utakmice kako bi na draftu 2003. godine uzela LeBrona Jamesa. Te se godine odvio jedan od najjačih draftova NBA lige u posljednje vrijeme, a u "izlogu" su, uz Jamesa, stajali Carmelo Anthony, Chris Bosh, Dwyane Wade, Chris Kaman, David West, Josh Howard, Mo Williams... Znano je, LeBrona su kao prvoga birali Cavsi, uslijedio je promašaj Detroita u vidu kupnje Darka Miličića, potom je Denver posegnuo za Anthonyjem, Toronto za Boshom, a Miami za Wadeom. Cavaliersi su sezonu 2002/03, svoju posljednju prije LeBronove ere u klubu, okončali sa svega 17 pobjeda i čak 65 poraza, o čemu Lucas, danas asistent trenera Mikea Dunleavyja u LA Clippersima, priča:
- Mijenjali su mi sve igrače, bili smo mlada momčad s ciljem rasprodaje igrača i dovođenja LeBrona Jamesa. Ne možete kriviti Cavalierse što su željeli LeBrona, u to je vrijeme u Cleveland teško bilo dovesti slobodne igrače. Svi smo znali koji je cilj kluba i zato sam bio posebno ljut kad su mi dali otkaz nakon godine i pol dana rada ondje. LeBron James danas je jedna od najvećih zvijezda NBA lige. Kroz 512 utakmica karijere na prosjecima je od 27.7 poena, 7 skokova i 6.8 asistencija po utakmici.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • RastaManFan 15.01.2010.

    na kladari stalno nA NJEGA IGRAM VISE KOSEVA I UVJEK POGADJAM :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare