To je to što me zanima!

Svjetske naslovnice: 'MaFifa' i 'Sepptički Sepp' udarna vijest

Posebno žestoki su Englezi, koji su izgubili u utrci za domaćina SP-a 2018. godine i za to optužuju Fifu i Blattera. The Sun na naslovnici donosi: "Sepptički Blatter"
Vidi originalni članak

Uhićenja i optužbe za prevaru, pranje novca i preko 100 milijuna eura mita u zadnjih 25 godina potresle su Fifu do temelja. Gotovo sve relevantne svjetske tiskovine u prvi plan stavljaju Seppa Blatteranajmoćnijeg čovjeka krovne svjetske nogometne organizacije, iako on, kako je potvrdio glasnogovornik Fife, nije bio predmet istrage. 

U dvije antikorupcijske akcije švicarske i američke policije u srijedu ujutro uhićeno je 14 ljudi, a od toga je sedam visokih dužnosnika Fife uključujući potpredsjednika Jeffreya Webba, kojeg je FBI pratio tri godine. 

Posebno žestoki su Englezi, koji su izgubili u utrci za domaćina Svjetskog prvenstva 2018. godine i od tada optužuju Fifu i Seppa Blattera za korupciju i mito.

"Sepptički", naslov je na Mirror Sportu, The Sun donosi: "Sepptički Blatter", The Independent piše: "Sramotne igre", a Sun Sport dodaje: "Dajte nam sad SP".

Talijani se također bave Blatterom. Corriere dello Sport piše: "Crna FIFA", Gazzetta dodaje: "Napad". Španjolci slave Sevillinu titulu Europske lige, a francuski Liberation na naslovnici ima naslov: "FIFA Nostra".

Eksplodirao je i Twitter na kojem kruže stotine ilustracija Blattera kojeg većina smatra odgovornim za korupciju i mito u Fifi na koje je godinama jednostavno okretao glavu. 

Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Idi na 24sata

Komentari 27

  • saniel 28.05.2015.

    Sramota...

  • strmi007 28.05.2015.

    Događa se

  • prdec 28.05.2015.

    Ameri kažnjavaju FIFA-ine glavešine jer ne žele premjestiti SP 2018. iz sada neprijateljske im Rusije (da nemaju potporu EU u tome, vjerojatno se nebi odvažili na taj čin). Da su oduzeli Rusima domaćinstvo, nebi ih dirali makar su ovi korumpirani. Korumpiranost traje preko 20 god. Zašto su reagirali baš sada?

Komentiraj...
Vidi sve komentare