To je to što me zanima!

Svjetski mediji: Super Subašić spasio Modrića, Rakitić heroj

Svi vi Englezi koji maštate o našoj šetnji do finala SP-a, razmislite još malo. Jer čarobnjak iz Madrida predvodi svoju Hrvatsku na putu u Moskvu, piše Sun u komentaru utakmice
Vidi originalni članak

Iako je glavna nogometna vijest sportskih medija diljem svijeta ispadanje Španjolske sa SP-a, i drama Hrvatske i Danske zauzima jako puno prostora na portalima te u tiskanim medijima.

Daily Mail tako piše: 'Heroj Rakitić u raspucavanju odveo Hrvatsku u četvrtfinale na Rusiju nakon što je Modrić promašio penal u produžetku.'

JUNAČINA SUBAŠIĆ: 'Molio sam: Daj Bože, nagradi nas, trebamo samo malo sreće'

I Guardian je na sličnom tragu, ali za njih je igrač utakmice ipak Danijel Subašić koji je obranio tri penala. 

'Hrvatska poslala Dansku kući nakon Subašićeva herojstva u penalima', stoji u naslovu, a u nastavku ističu kako je utakmica eksplodirala u prvim minutama kad su pala dva gola.

'Za golove su zaslužne komične obrane, a ono što je uslijedilo bilo je polako umiranje spektakla', dodaje Guardian.

The Sun je, kao i Daily Mail, u prvi plan gurnuo Rakitića.

IZBORNIK KOJI ZNA Oni su Dalićevi - da oprostite na izrazu - neraz*ebivi Vatreni

'Rakitić, heroj penala, koji je spasio Modrića', piše Sun u naslovu te dodaje u tekstu:

'Svi vi Englezi koji maštate o našoj šetnji do finala SP-a, razmislite još malo. Jer čarobnjak iz Madrida predvodi svoju Hrvatsku na putu u Moskvu. Mogao je svoje sunarodnjak lišiti živciranja da je uspio zabiti penal nakon još jednog sjajnog proigravanja za Rebića. Schmeichel mu je obranio, no Modrić nije oklijevao kad je uzeo loptu i po drugi put i zabio u raspucavanju.'

BBC je istaknuo Danijela Subašića u 'penalima koji su svima kidali živce'.

GORI SVE Delirij u busu Vatrenih! Modrić sve zapalio Grdovićevim hitom

'Bila je to utakmica koja je završila na dramatičan način, kako je i počela.' Podsjetili su i da je Hrvatska pobijedila Argentinu 3-0 te dodaju kako je ovo 'bila tek sjena one momčadi' uz zaključak 'činilo se kao da im nedostaje energije i ambicije.'

Španjolski mediji, očekivano, nisu se previše bavili pobjedom Hrvatske. Imaju oni svojih problema, Španjolci su ispali od Rusa i utakmicu Hrvatske i Danske popratili su onako usput.

Marca ima naslov: 'Super Subašić odveo Hrvatsku u četvrtfinale', a As dodaje kako je Suba spasio Modrića za promašeni penal.

ODE GOLMAN Ups, ispao mi je Suba! Vida je složio hrvatskog heroja na pod

'Od apsolutne drame do slave u samo par milimetara', stoji na Asu.

L'Equipe je hladno objavio naslov 'Hrvatska je prošla' uz popratne emotivne izjave hrvatskih i danskih igrača.

Talijanima je Svjetsko prvenstvo bolna rana, Gazzetta dello Sport ima naslov 'Subašić heroj', a Corriere dello Sport ističe Juveova ratnika: 'Mandžukić i suigrači idu na Ruse'.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Idi na 24sata

Komentari 46

  • LMJ 02.07.2018.

    Trebamo priznati igrali smo grozno,ali sad kad smo prosli osminu lakse cemo disati

  • gnojna družina 02.07.2018.

    Bravo momci ponos svih hrvata. Moze rec ko kaj hoce al raketa kriminalan jucer pogotovo prvo poluvrijeme.Nije to toliko dolazilo do izrazaja u prvom poluvremenu gdje je modric jos imao snage i uspjevao proigrati nase gore, ali u drugom pogotovo pred kraj di su danci preuzeli inicijativu odvratno los. Da nije zadnji penal zabio bio bi sigurno najlosije ocjenjen u nasoj ekipi u svakom slucaju igrac njegovog kalibra mora bolje i pomoc modricu u kreaciji . Iznad svih hrvatskaa!

  • Alex127 02.07.2018.

    Englezi skacu korak, pa oni tek moraju proci Kolumbiju, sto bi isto mogla biti tekma iznenadenja, a onda sanjati o tome s kim ce u 1/4.

Komentiraj...
Vidi sve komentare