To je to što me zanima!

Svjetski raritet: Tata i sin Benko kao veliki Rivaldo i Rivaldinho

Moguće je da su još neki otac i sin zabili gol na istoj niželigaškoj utakmici, ali zasad je jedini poznati slučaj da su to napravili legendarni Rivaldo i sin mu Rivaldinho, te Leon i Mauro Benko
Vidi originalni članak

Leon (38) i Mauro (18) Benko zabili su po gol na utakmici Kupa ŽNS-a Varaždinske Županije te tako (vjerojatno) postali drugi otac i sin koji su zabili gol na nekoj službenoj utakmici. Naime, prvi su bili brazilska legenda Rivaldo (49) koji je u dresu Mogi Mirima zaigrao i zabio gol u pobjedi protiv Macae (3-1), a na istoj je utakmici zabio i njegov sin Rivaldinho (26).

VIDEO: ZAJEDNO U VARTEKSU Tata i sin Benko zabijaju skupa: Sukob s terena rješavamo doma

Bilo je to 2015. godine, odnosno prije šest godina u Brazilu, a sad su isti podvig napravili tata i sin u Varaždinu. Podsjetimo, u dresu Varteksa su Leon i Mauro zabili po gol u pobjedi protiv varaždinske Slobode (4-0), Leon je 'povukao' sina za sobom u 3. HNL kako bi se što bolje priviknuo na seniorski nogomet, dok je kod Rivalda situacija bila drugačija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Te 2015. je Rivaldo bio u mirovini već više od godine dana, ali vratio se na teren i uspio zabiti gol na istoj utakmici kao i sin. U povijesti su zabilježeni slučajevi da su otac i sin osvajali naslove. Bilo je to 1954. kad su u dresu Sjeverne Irske George Eastham senior i junior osvojili Gold Cup, a 39-godišnji otac je zabio gol dok je 18-godišnji sin bio u momčadi.

Posebno je bilo u slučaju Alekseja Eremenka Seniora koji nije igrao s jednim, već dvojicom sinova. U dresu finskog HJK Helsinkija je osvojio Kup i prvenstvo u društvu Alekseja Juniora da bi nakon toga prešao u FF Jaro gdje je igrao na istoj poziciji sa sinom, odnosno mnogima poznatijim Romanom Eremenkom.

I švedska legenda Henrik Larsson je 2015. igrao u četvrtoligašu Hogaborgsu te je zaigrao s 15.godišnjim sinom Jordanom koji je zabio gol na tom susretu. U Engleskoj su Alex i David Herd pedesetih godina prošlog stoljeća igrali za Stockport County, a tu su još bili i Arnor te Eidur Gudjohnsen koji su zajedno zaigrali za reprezentaciju.

POGLEDAJTE I LIVE PRIJENOS OTVORENOG TRENINGA VASE BAKOČEVIĆA I FRANCISCA BARRIA: 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 09.09.2021.

    ima u varazdinskoj zupanijskoj ligi, ja mislim da 2. zupanijska, u jednom klubu (mislim da je NK 'Orac' Petrijanec) igrali otac i dva sina, samo ne znam dal su koji put svo troje zabili u istoj utakmici

  • milicioner 09.09.2021.

    da "Rivaldinho"??? Znači, ja sam Marjan a sin mi je Marjaninjo???

  • DeGogi 09.09.2021.

    za Rivalda nisam nikad čuo ali zato za ovu dvojicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare