To je to što me zanima!

Swansea je 'okrenuo' i šokirao United; Borussia opet na vrhu

STARE BOLJKE Protiv Club Bruggea sve je štimalo Unitedu, ali Ayew i Gomis otkrili su sve slabosti Van Gaalova stroja. Dortmund, pak, maršira Bundesligom
Vidi originalni članak

Ayew i Gomis za prvi posrtaj Uniteda

Bafétimbi Gomis postao je pravi stroj za golove u Swanseaju. Francuz je zabio pobjednički gol za Swansea u domaćoj utakmici protiv Manchester Uniteda u četvrtom kolu Premiershipa (2-1), što mu je deveti premijerligaški gol u posljednjih deset nastupa.

Gomis je stvarao probleme Unitedovoj obrani i u prvom poluvremenu, pogodio je stativu u 27. minuti. Prilike su frcale na sve strane, ali na odmor se otišlo s 0-0. A onda je United poveo u trećoj minuti nastavka, kad je ubačaj Shawa s druge stative Juan Mata pospremio pod prečku.

Uporni Velšani nisu potpisali poraz, već su - preokrenuli rezultat. NAakon 13 minuta André Ayew glavom je poentirao na 1-1 iskoristivši ubačaj Gylfija Sigurðssona. Ono što je Ayew, međutim, pokazao pet minuta potom, u 66. minuti, bila je prava čarolija. Fantastičnom je loptom u šesnaesterac vanjskom stranom kopačke proigrao Gomisa koji je provukao loptu ispod nesigurnog Sergija Romera.

Wayne Rooney u samoj je završnici propustio veliku priliku kad je, umjesto da uputi udarac, išao izboriti penal i tako je propala prilika Unitedu da dođe do boda na Libertyju. Ovom je pobjedom Swansea preskočio "vragove" na ljestvici i došao na četvrtu poziciju s osam bodova. Bod manje ima Van Gaalova družina.

Premiership, 4. kolo:

  • Southampton - Norwich City 3-0
  • Swansea City - Manchester United 2-1

Stopostotni Dortmund vratio se na vrh

Navijači Borussije Dortmund brzo će, čini se, zaboraviti Jürgena Kloppa jer žuto-crni pod Thomasom Tuchelom ruše sve pred sobom. Nakon ulaska u fazu po skupinama Europske lige, BVB je u nedjelju u Bundesligu ubilježio treću pobjedu u trećem kolu protiv Herthe (3-1) i bodovno se poravnao s Bayernom na vrhu ljestvice, ali uz bolju gol-razliku.

Stoper Mats Hummels zabio je za vodstvo Borussije u 27. minuti na asistenciju Kagawe, a prednost domaćina u šestoj minuti nastavka udvostručio je Pierre-Emerick Aubameyang. Nadu gostima vratio je Salomon Kalou golom za 2-1 u 78. minuti, no Berlinčani ipak nisu uspjeli do novog gola i preokreta. Pobjedu Borussije potvrdio je Adrián Ramos u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Bundesliga, 3. kolo:

  • Borussia Dortmund - Hertha 3-1
  • Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach 2-1
Idi na 24sata

Komentari 107

  • Lukica23 31.08.2015.

    gomis je stvarao probleme i dinamu

  • rođo101 30.08.2015.

    još koje sramotno suđenje borussiji od strane onog policaj beamte ne dosuđeni penal prekinute 2-3 čiste akcije svirana nepostojeća zaleđa za BvB,hertin gol čisto zaleđe ko kuća,ali slijepi policiski beamta nije vidio.

  • Marin-Arsenal 30.08.2015.

    Još kad bi City usporio malo ritam da bude zanimljivije bilo bi bolje.Predobro izgledaju,ali neće ni oni dovijeka tako..

Komentiraj...
Vidi sve komentare