To je to što me zanima!

Tajna uspjeha najvećeg: Dražen je srijedom odmarao, a rijedak plan treninga otkriva još detalja

Umrljan i istrošen, polako posustaje pred zubom vremena. No, itekako jasan i neokaljan komad papira nalazi se u posjedu Draženova muzeja. Predivan komad košarkaške povijesti i dio puta do vječne slave
Vidi originalni članak

Proteklih nekoliko tjedana obilježavali smo 29. obljetnicu otkako nas je napustio košarkaški Mozart, najveći od najvećih s ovih prostora. U serijalu tekstova o Draženu Petroviću rekonstruirali smo sve detalje, prisjetili se događaja prije i nakon tog kobnog 7. lipnja 1993. godine pa na taj način dali svoj obol u vječnom sjećanju na genija hrvatske košarke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A život leti, kapetane. U današnje vrijeme malo je toga što je još ostalo obavijeno tajnom, što se o Draženu ne zna ili još nije ispričalo... Pa je tako službena Facebook stranica Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović sve ljubitelje hrvatske košarke obradovala zaista rijekom fotografijom koja je otkrila i još jednom potvrdila onu staru da je talent samo dio puta do vječne slave.

Umrljan i istrošen, polako posustaje pred zubom vremena. No, itekako jasan i neokaljan komad papira nalazi se u posjedu Draženova muzeja. Tjedni plan treninga košarkaškog Mozarta, koji je samo dio slagalice utkan u Draženov trenažni proces.

Ovaj rijedak plan treninga odnosi se pretežito na jačanje mišića, odnosno na vježbe snage i olimpijska dizanja. Pa je tako Dražen u jednom trenutku svoje karijere ponedjeljkom radio nabačaj (clean) i čučanj (squat), izbačaj (push press) i polutrzaj (snatch press) pa dan završio benčom.

Utorkom je radio trzaj u čučanj (snatch hang), zatim iskorak na kutiju pod opterećenjem (step up), izbačaj sa zadržajem u polučučnju (push jerk), pretklon s olimpijskom šipkom (good mornings) i kosi benč (incline press).

Srijedom je odmarao od teretane, da bi se dizanju vratio u četvrtak počevši s nabačajem s bučicama (D.B. clean), onda je prešao na polunabačaj (clean pull), zatim je radio čučanj, benč i rameni potisak (seated press).

Petak je bio nešto laganijeg intenziteta pa bi dan u teretani započeo trzajem s bučicama (D.B. snatch), zatim je izvodio iskorake (split squat), hiperekstenziju za donji dio leđa, zadnju ložu i gluteus da bi trening završio trbušnjacima (sit ups).

A ni sve to nije bilo dovoljno. Dražen, kakav je bio, uvijek je htio više.

- Za igrača poput njega sigurno nije čudno da je u plan ubacio dodatne aktivnosti - bicikl i trčanje - objavio je Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • no sleep 19.07.2022.

    To sve odtrenkam u jedan dan

  • Juanita Xiong 19.07.2022.

    Svaki tjedan lakše zaradim 3 do 4 tisuće eura radeći jednostavnu zadaću. Prošli mjesec zaradio sam 14639 € od ovog posla. Nevjerojatan i lak posao i redoviti prihodi od njega su nevjerojatni. Predložio sam da se svi odmah pridruže ovom poslu na pola radnog vremena i zarađuju više od punog radnog vremena prateći ovu stranicu... ................>>>>>>>>> O­­­r­dC­­a­­­­s­h.C­­O M

  • Crni jack 19.07.2022.

    Kakav je to bio igrač👌

Komentiraj...
Vidi sve komentare