To je to što me zanima!

Tako je branio samo Sylvester Stallone na golu saveznika '81.

Kao filmski lik: Tim Howard obranio je rekordnih 16 lopti Belgiji. Amerikanci kažu da je kao Stallone u filmu "Bijeg u pobjedu" 1981. koji stoji na golu savezničkih snaga
Vidi originalni članak

Čak 18 belgijskih udaraca našlo je svoj put do Tima Howarda. On ih je obranio 16 i skinuo rekord peruanskoga golmana Ramóna Quiroge, koji je Nizozemskoj na SP-u 1978. obranio 13 udaraca.

Origija je zaustavio triput, Vertonghena i Hazarda po dvaput, a pokušali su još Kompany, Mirallas i De Bruyne. Tek je ovaj posljednji iz svojeg trećeg pokušaja uspio probiti fantastičnog američkoga golmana. Navijači su otišli korak dalje i na Wikipediji promijenili američkog ministra obrane. Nekoliko sati umjesto fotografije sadašnjeg ministra obrane SAD-a Chucka Hagela stajala je fotka Tima Howarda.

- Dvije riječi... Tim Howard - napisao je na Twitteru belgijski kapetan Vincent Kompany.

Američki navijači šale se kako je Howardov nastup u porazu 2-1 u osmini finala SP-a najbolja partija američkoga golmana od 1981. i Sylvestera Stallonea na golu reprezentacije savezničkih snaga protiv momčadi Trećeg Reicha u filmu “Bijeg u pobjedu”.

Howard je 35-godišnjak i ovo mu je vjerojatno posljednji Mundijal, ali svi navijači SAD-a rado bi ga vidjeli na golu reprezentacije i u Rusiji za četiri godine.

- Zahvaljujem mu što nas je držao toliko dugo u utakmici. Spasio nas je - rekao je izbornik SAD-a Jürgen Klinsmann.

Tourettov sindrom kao prednost

Howard ima Tourrettov sindrom koji se očituje nekontroliranim motoričkim ili glasovnim tikovima, a svoj je "nedostatak" uspješno pretvorio u prednost:

- Shvatio sam da u pojedinim pokretima reagiram brže od drugih. Naučio sam kontrolirati bolest i nikad nisam imao problema.

Samo su tri momčadi pucale više od Belgije

Belgijci su pucali prema golu SAD-a 39 puta, više od toga u povijesti SP-a pucale su samo tri reprezentacije: Njemačka, Istočna Njemačka i Engleska. Uputili su 18 udaraca u okvir i pogodili su jedanput stativu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • bulog55gmdg 04.07.2014.

    Golman je bitan, ali i cijela obrana da on nema tolko posla, a za pobjedu treba i vezni red i napad, jer ak ne zabiješ ne možeš pobijedit.

  • Vladek78 03.07.2014.

    stallone je imao napisano u scenariju di ce lopta ici stoga mislim da ga se nemoze usporedjivati sa howardom

  • adika 03.07.2014.

    Mislim da je to najbolji golman kojega sam do sada gledao.Fantastičan hvatao je nemoguće lopte.Pletikosa bi barem pola dobio gol.Fantastično

Komentiraj...
Vidi sve komentare