To je to što me zanima!

Talijani pukli k'o kokice: Još od Mourinhovog Intera bez trofeja

Ligu prvaka talijanski klub nije osvojio od 2010. a Europsku ligu nisu osvojili - nikad. Zadnji trijumf dogodio se dok je još postojao Kup UEFA osvojila ga je Parma 1999. godine
Vidi originalni članak

Malo je toga tako jalovo kao talijanski klupski nogomet u europskim kupovima. Samo se trofeji na kraju broje, a zadnji klub iz Serie A koji je osvojio Ligu prvaka bio je Inter 2010. pod vodstvom Josea Mourinha, u predsjedničkoj eri Massima Morattija.

U početnom sastavu nisu imali ama baš nijednog Talijana. Na klupi je finale s Bayernom odsjedio Balotelli, a u nadoknadi simbolične minute zbog starih zasluga dobio Marco Materazzi. Moratti je odavno u penziji, Mourinha devet godina nema u Italiji. Jedini iz momčadi koja je trijumfirala u madridskom finalu, a da i dan-danas igra nogomet je 35-godišnji Makedonac Goran Pandev, u Genoi.

Juventus od 1996. slaže jedino sudjelovanja u finalima. Naslova - nema.

Još je gora situaciji u Europskoj ligi. Talijani ju nisu osvojili - nikad. Zadnji trijumf momčadi iz Serie A dogodio se dok je još postojao Kup UEFA, 1999. osvojila ga je Parma. Od tada su Europsku ligu/Kup UEFA osvajali Ukrajinci, Rusi i Turci, Talijani nisu ni primirisali trofeju. Talijani od tada nisu bili ni u finalu! A sve ih to još milijun puta jače peče jer su od 1989.-1999. talijanski klubovi osam puta osvajali Kup UEFA!

Otkad je neki talijanski klub zadnji put osvojio Europsku ligu tj. Kup UEFA isti taj klub, Parma, je - dvaput bankrotirao i vraćao se u Serie A! Za Parmu su tada igrali CrespoVeronBalboThuramDino Baggio... I Enrico Chiesa čiji je sin u međuvremenu narastao, ima 21 godinu i najveća je zvijezda Fiorentine! Kako očajno strmoglavi pad talijanskog klupskog nogometa...

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Obi-Wan Kenobi 20.04.2019.

    Već godinama pada kvaliteta Serie A, rekli bi farmerska liga, u Europskim natjecanjima su 0 (osim Juventusa), prosječan i nezanimljiv nogomet.

  • Samarsa 20.04.2019.

    Nije im pao samo klubski nego i reprezentativni.

  • La_decima_2014 20.04.2019.

    Padom milana i intera, pala je i talijanska liga. Jedino je Juve dostojan predstavnik. A seriu a ne treba ni kometirati. Toliko dominantan nije ni psg u francuskoj... Ali evo za cudo netko drugi ce napokon barem kup uzeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare