To je to što me zanima!

Talijanski mediji: Na pomolu je zamjena Kovačić - Chicharito?

Talijanska La Stampa donosi priču prema kojoj bi Mateo Kovačić u siječnju prešao u Manchester United. U Inter bi u toj zamjeni prešao Javier Hernandez Chicharito
Vidi originalni članak

Iako Mateo Kovačić ponavlja da je zadovoljan u Interu bez obzira što nije standardan u prvih 11 Waltera Mazzarrija, talijanski mediji često hrvatskog veznjaka spominju u kontekstu odlaska iz Intera. Tako je torinska La Stampa ovih dana počela s nagađanjima o odlasku Matea u Manchester United.

U drugom smjeru tako bi u siječnju krenuo Javier Hernandez Chicharito. Podlogu u nagađanjima vide u potrebi oba kluba s obzirom da Unitedu jako nedostaje kreativni vezni igrač, a Interu jedan vrhunski napadač. 

Uz to Manchester United za Kovačića se interesirao još dok je bio u Dinamu 2011. godine, no tada navodno nisu bili spremni izdvojiti svotu koju je Zdravko Mamić tražio.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Scouser96 07.01.2014.

    pa nisu ludi kova im je budućnost a chicharito je napadač za osijek

  • promil 07.01.2014.

    Kovačić je izuzetno talentiran nogometaš, a njegov daljnji razvoj ovisit će o klubu u kojem će nastaviti karijeru. Bude li to Inter ili neki drugi klub iz talijanske lige neće previše napredovati. Talijanska liga je slaba, pokazuju to (ne)uspjesi talijanskih klubova u europi zadnjih godina. Kapital se preselio u španjolsku, njemačku, englesku.... S kapitalom najbolji igrači, ali i treneri. Tamo se igra totalni nogomet u kojem igru kreira 10 igrača, brani se 11 igrača, a napada najmanje 8 igrača. Nogomet u kojem je svaki igrač igra obranu, vezu i napad.... Govorim o najjačim klubovima tih liga. Talijani pilaju i dalje po starom (palla lunga e pedalare), na 1:0 iz kontre u 90. minuti. Gledam Kovačića i vidim da nema s kim surađivati jer su mu suigrači iz veze najčešće daleko 30 metara, o drugima da i ne govorim, a i kad dobiju loptu odmah je izgube jer su prosjek. Drugi problem je taj što su ga koristili na mjestu zadnjeg veznog za koje mislim da je premlad mada, mogao bi on i to igrati da je okružen kvalitetnijim igračima. I u reprezentaciji su ga probali koristiti na tom mjestu u vrijeme Štimca. Rezultat: nevidljiv on, nevidljiv Modrić jer je problem spor protok lopte, a spor je jer se igrači ne kreću i onda Mateo koji put pritisnut izgubi loptu, a novinari ga odmah proglase propalim talentom... Kovač ga je stavio na mjesto gdje može iskazati svoj talent, vic... Mjesto gdje može koji put izgubiti loptu, a da to neće imati one posljedice kao kad izgubi loptu na 40 m od svoga gola, ali će napraviti i onakve stvari kao protiv Islanda. Mateo će po meni završiti u jednom od 5 najboljih klubova Europe (Barca, Bajern, Real, M. City, M. United), ali nakon svjetskog prvenstva. Ne vjerujem da će ti klubovi propustiti takvog talenta. Predviđam mu karijeru svjetliju od Modrićeve

  • Palmanova 06.01.2014.

    danas citam da ManUtd zeli i Mandzu..Mandza i Kova zajedno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare