To je to što me zanima!

Talijanski tisak: Donadoni odlazi, povratak Lippija

Talijanski mediji nisu baš blagonakloni prema izborniku Robertu Donadoniju koji je u nedjelju s Italijom ispao u četvrtfinalu Eura od Španjolske
Vidi originalni članak

Talijanski mediji prilično su oštro ocijenili nastup talijanske reprezentacije na Europskom prvenstu. Italija je u nedjelju ispala od Španjolske nakon jedanaesteraca, a mediji za ispadanje okrivljuju izbornika Roberta Donadonija i traže njegovu smjenu te povratak Marcella Lippija na klupu. S njim su Talijani osvojili SP prije dvije godine u Njemačkoj.
"Azzurri" su na ovom Euru prošli skupinu "smrti" kao drugoplasirani iza Nizozemske, ali njihova igra nikog nije oduševila.
Corriere dello Sport piše da bi Donadoni trebao napustiti klupu reprezentacije. Izbornik je nedavno produžio ugovor, ali u njemu postoji stavka po kojoj se on raskida ukoliko Italija ostvari loš rezultat u Austriji i Švicarskoj. A pitanje da li Talijani četvrtfinale smatraju uspjehom.
- Donadoni je trebao otići čim je Španjolska postigla pobjednički gol iz penala. Na klupu se vraća Marcello Lippi - piše Corriere dello Sport.
Corriere della Sera ima vrlo slične napise.
- Španjolska je pokazala više od nas. Donadoni mora otići. On nije za izbornički posao.Također, forsirao je Lucu Tonija, koji nije u optimalnoj formi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 11 BILI 23.06.2008.

    Stigli bi talijani puno dalje ali nisu imali sudca koji bi svira nepostojeci jedanajsterac kao protiv australije SP 2006 .... sa ovakvom igrom tribalo ih odma poslat kuci,pa oni igraju na 0-0 svaku utakmicu,dosadni su za gledat i samo se valjaju po travi cim se protivnicki igrac priblizi na metar od njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare