To je to što me zanima!

Tata Bijač: Proživljavam s njim svaku obranu, svi su bili super

Kad je Josip Pavić prvi put stao na hrvatski gol, Marko Bijač (26) imao je deset godina. Hrvatska je prije deset godina bila svjetski prvak, a i tada je u polufinalu dobila Srbiju, a u finalu - Mađarsku
Vidi originalni članak

Bio je sjajan na golu, ali on je samo jedna karika u sustavu koji je stvarno funkcionirao savršeno, bez greške, rekao nam je Maro Bijač, otac hrvatskog golmana Marka Bijača (26) koji je izluđivao srpske vaterpoliste u polufinalu.

Na Olimpijskim igrama u Riju obranio je 15 lopti Brazilcima i odveo Hrvatsku u finale. Srbija je tada bila prejaka, ali sinoć je Marko bio prejak za njih.

Obranio im je osam lopti, zadnja je bila vrijedna finala.

- Proživljavam svaku obranu s njim. Ma, super su svi bili. Čuo sam se s njim odmah nakon utakmice. Preko poruke - rekao nam je tata Bijač dan nakon velike hrvatske pobjede u Budimpešti u polufinalu Svjetskog prvenstva.

- Čestitao sam mu, napisao sam: 'Bravo, sine'.

Šanse za zlato su pola-pola

Marko Bijač rođeni je Dubrovčanin, a čekala ga je teška zadaća, nadomijestiti Josipa Pavića koji je branio za Hrvatsku 16 godina.

Kad je Pavić prvi put stao na hrvatski gol, Marko Bijač imao je deset godina. U ovakvom izdanju, Hrvatska s pravom juri po svjetsko zlato.

- Ma momci su odigrali sjajno. Slavilo se u Dubrovniku, kako i ne bi. Nije bilo petardi, više su pucali čepovi šampanjaca - nasmijao se Maro.

Hrvatsku u subotnjem finalu čeka Mađarska.

- Uh, Mađari mogu odigrati fantastično, a ima i utakmica u kojima potpuno podbace. Rekao bih da su šanse 50-50, ipak će biti pun stadion njihovih navijača, domaćinska atmosfera. Neka momci odigraju kako znaju i sve će biti dobro - dodao je.

Mogu Mađari napuniti stadion, mogu imati i domaćinsko suđenje, ali ako Hrvatska bude imala ovakvog Marka Bijača, neće im pomoći ni dva igrača više.

Hrvatska je dva od tri velika zlata osvojila nakon što je izbacila Srbiju u polufinalu. Posljednji put svjetsko zlato osvojili smo u Melbourneu 2007. godine, prije točno 10 godina. U polufinalu smo dobili Srbiju, a u finalu, pogađate, Mađarsku.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • karton 28.07.2017.

    Ni u jednom sportu nema velike ekipe bez velikog golmana.

  • dakidale 28.07.2017.

    Dobit srbe u vaterpolu nikada nikome nije lako. Imamo trenutno reprezentaciju koja spada u top 3 svijeta. Iako su mađari mađari, plus sto igraju doma, nasi ce ih dobit i napokon zlatoo stizeeee

  • DrazKatalenic 28.07.2017.

    Vec dugo nisam gledao bolju i napetiju tekmu u bilo kojem sportu...bravo i jednima i drugima!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare