To je to što me zanima!

Teniski svijet šokiran: Zar su organizatori pomogli Federeru?

Jedan se zagrijavao pod zatvorenim krovom, a drugi na otvorenom. Finale se igra pod zatvorenim krovom. To je pogrešno, ovo nije dvoranski turnir, rekao je legendarni britanski tenisač Greg Rusedski
Vidi originalni članak

U Melbourneu je na početku meča Marina Čilića i Rogera Federera bilo 38 Celzijevih stupnjeva pa su organizatori Australian Opena odlučili da se finale igra pod zatvorenim krovom Rod Laver Arene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Federer je slavio poslije trilera u pet setova i uzeo svoj 20. Grand Slam, no oko nekih stvari podiglo se i malo prašine.

ŠVICARCU AUSTRALIAN OPEN Čilić hrabro pao u finalu poslije pet setova trilera s Federerom

Tu nije bilo niti kapi kiše, stadion je praktički pretvoren u dvoranu, a teniske legende i analitičari smatraju kako to pogoduje Rogeru Federeru jer on obožava igrati u dvorani.

Teniski svijet se pitao jesu li organizatori time namjerno pomogli Švicarcu. Inače, Federer se za finale pripremao u dvoranskim uvjetima, a naš Čilić na otvorenom. 

Na prvom tjednu turnira igralo se na visokim temperaturama zraka, a krov se svejedno nije zatvarao.

- Jedan se zagrijavao pod zatvorenim krovom, a drugi na otvorenom. Finale se igra pod zatvorenim krovom... To je pogrešno, ovo nije dvoranski turnir - rekao je slavni britanski tenisač Greg Rusedski.

Australski legendarni tenisač Pat Cash na tragu je mišljenja kao i Rusedski.

- Federer mora da je trljao ruke kad je čuo za ovu informaciju. Zar je Australian Open dvoranski turnir? - pitao se.

Ni Čilić nije izbjegao pitanje zatvaranja krova.

- Bi li bilo drugačije na otvorenom? Vjerujem da bi. Bilo mi je teško prilagoditi se, posebno u početku, jer je bilo bitno hladnije nego što sam očekivao i u odnosu na uvjete u kojima sam se zagrijavao. Najavili su nam da bi se meč mogao igrati u dvorani, ali nisam želio mijenjati svoju rutinu. Tijekom turnira sam se uvijek zagrijavao i trenirao na istom terenu. Nisu me pitali za mišljenje oko krova, a nisam se želio ni raspravljati oko toga. Nisam želio nikakve negativne misli. To mi se činilo besmislenim. U načelu, nemam ništa protiv zatvorenog krova, ali nisam osjetio takve uvjete ove godine i zato sam loše počeo meč, izgubio prva dva servisa i onda stalno lovio zaostatak - komentirao je naš tenisač.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • uhljeb 29.01.2018.

    treba igrat dva fina na suncu i u hladu

  • metalhead_1 29.01.2018.

    federer je bolji i tu se nema šta puno govoriti ko je kriv marinu šta se posvadi s mozgom tu i tamo i uvjek on ima neke isprike pa dokle više

  • DraženMuhvić 29.01.2018.

    Zbog ovog sramotnog ponašanja organizatora na AO Hrvatska treba izići iz EU, iz UN, iz NATO-a, kao i iz svih mogućih europskih i svjetskih organizacija! Razvidno je da nas nitko ne voli i da su svi protiv nas! Hrvatska treba osnovati Pokret nezavisnih država sa samo jednom državom članicom: Republikom Hrvatskom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare