To je to što me zanima!

Teror u Napoliju: Žene pobjegle iz grada, igrači kući zaključani

Vidi Napoli i... Bježi! Supruge Insignea, Zielinskog i Allana napustile su grad. Igrači žive u strahu, blindirani iza zaključanih vrata. Koulibaly je angažirao privatnu zaštitarsku tvrtku
Vidi originalni članak

"Navijački" teror u nesređenim klubovima jedan je od najvećih problema nogometa, a nesređenijih i zapaljivijih sredina od Napulja malo je u Europi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Situacija eskalira do razine u kojoj se potezi smirivanja više ne mogu očekivati od kluba nego reagirati treba - policija. I nije to samo napuljski ili južno-talijanski slučaj.

Ima i kod nas klubova u kojima se "navijači" (točnije: kriminalci sa maskom navijača) fizički obračunavaju s igračima, postrojavaju ih nakon utakmica ili treninga, uzimaju si prava koja im u sređenim sredinama ne bi na pamet pala.

U Napulju je predsjednik Aurelio de Laurentis nakon domaćeg poraza od Rome momčad poslao u karantenu, ali to je odluka koju može donijeti trener, a Carlo Ancelotti je rekao 'Ne, igrači idu doma!' i tako podržao momčad čiji su senatori ionako odlučili da neće u karantenu.

Naravno, svima je dobro poznato da su u svlačionici najutjecajniji Insigne, Koulibaly, Allan, Zielinski, Callejon i Mertens pa je u gradu kojem su donijeli toliko sportske radosti situacija iz dana u dana sve nepodnošljivija i za njih i za - njihove obitelji (?!).

KAZNA ZA NEPOSLUH Ne slušaš? Ideš! Napoli prodaje 'kolovođu' Allana i Koulibalyja

U domove Brazilca Allana i Poljaka Zielinskog je provaljeno, pokradeni su. Obiteljima je prekipjelo, a današnja su izdanja brojnih talijanskih sportskih novina puna vijesti o nepodnošljivom napuljskom ambijentu:

Supruge Insignea, Zielinskog i Allana napustile su grad (Gazzetta dello Sport), Igrači žive u strahu, blindirani iza zaključanih vrata čekaju prijelazni rok da odu iz Napulja (La Repubblica), Vidi Napoli i... Bježi! Koulibaly angažirao privatnu zaštitarsku tvrtku (Libero)...

De Laurentis se, pišu dobro informirani, želi inatiti. Ove zime namjerno neće prodati nijednog igrača, a ozbiljno razmišlja o prodaji kluba izvjesnome katarskome šeiku s kojim bi se uskoro trebao naći u Londonu.

U međuvremenu, tržišna vrijednost igrača pada, klub tone sve niže u poretku Serie A, a ekonomski stručnjaci ističu kako je dobro što Napoli nije na burzi jer bi mu vrijednost dionica - 'pala u podrum'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 
Idi na 24sata

Komentari 37

  • volimpršut 13.11.2019.

    Poznam neke ljude iz Napolija,mogu ti dati sve ali mogu ti oduzeti sve......grad je preopasan,a ovi što malčice provociraju da je Split jednako Napoli su ipak malo pretjerali,Split je mala beba za Napoli.

  • purger 1973 13.11.2019.

    Napulj=Split

  • MateBan 13.11.2019.

    Kod nas u Splitu mafija je ulica narod a u Zagrebu su mafija pojedinci zato što su purgeri papci i kukavice pa pojedinci mogu vladati sa njima

Komentiraj...
Vidi sve komentare