To je to što me zanima!

Teško, ali uspješno: Đoković se provukao protiv Belluccija

Veliki otpor drugom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću pružio je nepostavljani Brazilac Thomaz Bellucci. U finalu Madrida Đokovića čeka Rafael Nadal
Vidi originalni članak

Kako se i očekivalo, u finalu ATP turnira Masters u Madridu na zemlji igrat će dva najbolja svjetska tenisača - Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković. Nadal je već ranije pobijedio Federera, a Đoković je finale osigurao pobijedivši nepostavljenog brazilskog tenisača, 36. igrač na svijetu, Thomaza Belluccija sa 4-6, 6-4, 6-1. Pobjedom je došao do 31. uzastopne pobjede u 2011. godini. 

No, njegov prolazak dalje prošao je teže nego se očekivalo, a gotovo da je bio i na rubu poraza. To dokazuje da je Bellucci odigrao još jedan meč na visokoj razini, nakon što je dobio Murraya i Berdycha, no i vrhunsku formu trenutno drugog tenisača svijeta. 

Brazilac u prvom setu na svom servisu nije dopustio Đokoviću apsolutno ništa, a jedan break bio je dovoljan za osvajanje seta. U drugom je setu poveo s 3-1, i činilo se da je Đoković pri kraju, ali srpski tenisač odjednom se probudio i nametnuo ubitačan tempo. Đoković se ne samo uspio vratiti u igru, već je uz novi break došao do drugog seta. Bellucci je u trećem setu potpuno 'pukao', pa je Đole set s lakoćom priveo kraju.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • ale orde 08.05.2011.

    Pored svega sto je covek uradio do sada, poceo je menjato misljenje zatucanih Hrvata, pocinju ga ceniti, pa makar bio i rdjavi Srbin...Neprocenjivo.

  • sauron_1 08.05.2011.

    pozdrav za Realista e jes ga Nadal rastavi na komade, hahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!

  • ironmaiden 08.05.2011.

    zašto sve mora da se gleda na nacionalnoj osnovi !!!! ***admin*** Molimo pišite malim slovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare