To je to što me zanima!

Drama u Dohi: Napolijev gol u 118. i 18 penala za Superkup

Gianluigi Buffon obranio je čak 3 penala, no njegovi suigrači to nisu znali iskoristiti. U jednoj od većih nogometnih drama Napoli je u Kataru ipak izašao kao pobjednik
Vidi originalni članak

Nogometaši Napolija osvajači su talijanskog Superkupa nakon drame u finalnoj utakmici odigranoj na stadionu Jassim Bin Hamad u Dohi. Napoli je svladao Juventus 8-7 boljim izvođenjem penala, nakon što je u 120 minuta igre rezultat bio 2-2 i tako drugi put u svojoj povijesti osvojio ovaj trofej. 

Poveo je Juve već u petoj minuti kada je strijelac bio Carlos Tevez, koji je iskoristio dvije vezane pogreške u obrani Napolija, i dugo vremena sigurno čuvao rezultat. Međutim, u 67. minuti igru napušta Andrea Pirlo, a samo minutu kasnije Gonzalo Higuain izjednačuje rezultat udarcem glavom iz blizine nakon što je ispred njega nizak ostao Giorgio Chiellini

U 106. minuti Paul Pogba se odlično riješio dvojice čuvara, dao za Teveza koji se spretnim okretom rješava svog čuvara i sjajno puca iz drugog okreta u donji lijevi kut za 2-1. 

I kada se činilo da će trofej u ruke 'stare dame', Gonzalo Higuain je u 118. minuti odlično reagirao u gužvi pred golom Buffona i pogodio za veliko slavlje navijača Napolija i odlazak na penale u kojima smo vidjeli priču za sebe. 

Penali za najizdržljivije

Gianluigi Buffon je obranio već prvi udarac Jorginha, a loptu je tada uzeo Tevez. Brazilac Rafael na golu Napolija stao se u lijevu stranu i pokazivao Argentincu da puca u desnu. Zaletjeli su se i jedan i drugi, a Tevez je pucao ipak u lijevu. Prevario je Rafaela, no lopta se odbila od stative. Nakon toga petorica su na obje strane bila precizna, a onda Buffon brani Mertensu. Giorgio Chiellini imao je penal za pobjedu, no Rafael je to 'skinuo'. 

Pucao je tada Callejon, no Buffon je to opet obranio i dao još jednu šansu svojim suigračima da zabiju za pobjedu. Međutim, da bi drama bila potpuna, Roberto Peryera puca preko gola. Kalidou Koulibaly je cijelu utakmicu bio nesiguran, a njegove pogreške dovele su i do prvog gola Juvea. Bio je njegov red da puca penal i uspio je pogoditi kada se lopta od stative odbila u mrežu. Simone Padoin pucao je zatim vrlo loše, Rafael je to 'skinuo' i završio dramu u Kataru koja je na kraju pripala Napoliju. 

Tevez je dva puta dobivao utakmicu, a Higuain dva puta vraćao u život Napoli. Buffon je branio čuda na penalima, no na kraju su obrane Rafaela naslov donijele Napoliju u utakmici koja je na trenutke 'obećavala' talijanski odrađen posao, a na kraju bila jedna od većih drama kakve možemo vidjeti na nogometnim travnjacima

Spomenimo i kako je Josip Radošević sve skupa odgledao s klupe za pričuvne igrače Napolija

Idi na 24sata

Komentari 20

  • It's kišing 23.12.2014.

    Malo žešća glupost je ovo igranje utakmice talijanskog Superkupa izvan Italije... a pogotovo na drugom kontinentu...

  • jaimojbratrobeert 22.12.2014.

    Neznam ,nemogu si pomoći,al jednostavno uživam u svakom porazu Juvea

  • nopliz, nopliz 22.12.2014.

    koje izvođenje penala od strane igrača juventusa, strašno užasno loše ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare