To je to što me zanima!

Tévez i Morata srušili BVB-ove snove: Juventus u četvrtfinalu

Nogometaši Juventusa svladali su Borussiju Dortmund u uzvratnoj utakmici 1/8 finala LP na Westfalenu. 'Stara dama' pobijedila je 3-0 (Tévez 3', 79', Morata 70')
Vidi originalni članak

Navijači Borussije razvili su veliki transparent na Westfalenu uoči početka utakmice Dortmunda i Juventusa prisjećajući se velikog trijumfa u finalu Lige prvaka 1997. u Münchenu (3-1). Ali 18 godina poslije radovali su se navijači "stare dame", i to baš na Westfalenu. Juve je maestralnom predstavom slavio 3-0 i osigurao mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka.

Reuters/PIXSELL

"Bomba" i hladan tuš za BVB

Tko je mogao očekivati da će talijanski prvak krenuti napadački? Odgovarala mu je pobjeda 2-1 iz prve utakmice. No to se ipak dogodilo. Carlos Tévez prije isteka treće minute odapeo je s 25 metara šut iz koljena, lopta je nezadrživo išla prema gornjem lijevom kutu domaćeg gola, Weidenfeller se loše postavio i Juve je šokirao gotovo sve na stadionu.

Borussia je bila uzdrmana, pa je i Lichtsteiner odlučio isprobati dalekometni šut u 15. minuti. Krasno je naciljao suprotne "rašlje" pucajući sa slične pozicije kao i Tévez, samo na drugoj strani, no ovaj put Weidenfeller je bio spreman. Odbio je loptu u korner.

Obrana gostiju fantastično je djelovala čitavu utakmicu. O tome će najbolje reći podatak da BVB u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac prema okviru gola. Juveu se u 27. minuti ozlijedio Paul Pogba, ali i bez njega je napadački djelovao vrlo moćno.

Tévez otklonio svaku sumnju

Samo pet minuta u nastavku trebalo je Tévezu da zakuha novu opasnost pred domaćim golom. Proigrao je Moratu koji je bio na granici zaleđa, potom je Španjolac ušao u šesnaesterac Borussije, no tamo ga je spreman dočekao Weidenfeller i odgodio rješenje utakmice.

Jedini kraći period dobre igre u napadu Borussia je imala sredinom drugog dijela, kad su pucali Kampl, potom i Subotić, no nisu natjerali Gianluigija Buffona na neki ozbiljniji posao. A onda je u 70. minuti Juventus odlučio utakmicu.

Pereyra je dao loptu Tévezu u kontru na desnu stranu, Argentinac se sjurio u šesnaesterac i tamo nesebično uposlio Álvara Moratu, a Španjolac zabio u praznu mrežu za 2-0. Devet minuta poslije Tévez je potvrdio epitet igrača utakmice zabivši drugi gol nakon još jedne dobre lopte Pereyre.

Juventus na kraju sasvim zasluženo prolazi u četvrtfinale s ukupnim rezultatom 5-1 pred velikim brojem svojih navijača u Dortmundu. Svih pet golova zabila su im ista dvojica igrača, ubojiti argentinsko-španjolski dvojac Tévez-Morata.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

  • Borussia Dortmund - Juventus 0-3 (ukupno 1-5) (Tévez 3', 79', Morata 70')
Idi na 24sata

Komentari 123

  • Stručni komentator 19.03.2015.

    čudan dvomeč, zasluženo prolazi Juventus. Teško je reći da li je Juventus jako dobar, ili Borrusia jako loša. Vidjet ćemo u idućem kolu.

  • Gunersss_ 19.03.2015.

    Za sta sam ja sad dobio upozorenje,za sta Josipe Tolicu???

  • Gunersss_ 19.03.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare