To je to što me zanima!

Težak je 450 milijuna dolara, a stajao u redu 12 sati da vidi kraljicu: 'Ovo morate podijeliti'

Bivši engleski nogometaš David Beckham, kojega je pokojna kraljica Elizabeta II. odlikovala za zasluge u nogometu, stao je u 2 ujutro u red i s običnim 'smrtnicima' čekao u redu za posljednji pozdrav
Vidi originalni članak

Jedna je od najvećih nogometnih ikona u povijesti, čovjek čije se bogatstvo procjenjuje na 450 milijuna dolara. Ali u Londonu je napravio gestu zbog koje je zadivio britansku i svjetsku javnost.

David Beckham (47), nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda, Real Madrida, LA Galaxyja, Milana i PSG-a, čekao je u redu 12 sati kako bi odao posljednju počast preminuloj kraljici Elizabeti II., čiji su lijes izložili u palači u Westminsteru.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Svi želimo ovdje biti zajedno. Svi želimo iskusiti nešto gdje slavimo čudesan život naše kraljice. Nešto poput ovoga morate podijeliti s drugima. Činjenica što smo ovdje, što jedemo čips i slatkiše, pijemo kavu, jedemo krafne - rekao je prvi Englez koji je osvajao naslove u četiri države: Engleskoj, Španjolskoj, Francuskoj i SAD-u.

Prekinula ga je jedna gospođa koja je s njim čekala u kilometarskom redu.

- Veliko poštovanje, oduševio me. Odaje poštovanje kako želi i to je sjajno - kazala je.

Novinarka BBC-a upitala ga je koliko je čekao.

- Svi smo odavde u redu 12 sati. Jesu li koljena dobro? Jesu, ali leđa... - rekao je Becks oko 14 sati.

U trenutku objave ovog teksta red je dug oko osam kilometara i organizatori više ne dopuštaju ljudima da se priključuju. Oni koji su pri dnu kolone do dolaska do dvorane u kojoj leži tijelo pokojne kraljice čekat će oko 14 sati.

Građani mogu odati počast do ponedjeljka u 7.30, a sprovod žene koja je bila najdugovječniji britanski monarh je u ponedjeljak u podne u Westminster Abbeyju. Završit će dvominutnom šutnjom u cijeloj zemlji, a lijes će naknadno položiti u kapelicu kralja Đure VI., gdje je pokopan i kraljičin muž Philip, roditelji i sestra Margaret.

Beckhama je 2003. kraljica Elizabeta II. odlikovala redom OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire, časnik najizvrsnijeg reda Britanskog Carstva) za zasluge u nogometu. To je drugi najvažniji red u Britaniji nakon viteze odnosno dame, a dodjeljuje se ljudima koji su dali veliki doprinos na lokalnoj razini ili čiji je rad stekao nacionalni značaj.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • fantom 48 17.09.2022.

    Što ako je bogat za njega zakon i red, nadasve pristojnost ne važi?

  • dankić 17.09.2022.

    Poremečeni englezi

  • Z.a.c 16.09.2022.

    Ako je njezin tata Djuro VI,ona Elizabeta II,onda joj sin nije Charles III nego KarloIII. Vidio sam kao foru zato jer su ga svi dugo zvali Charles,pa se onda kao ne treba prevodit. Prevedite sve ili nemojte nijednog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare