To je to što me zanima!

Težak ždrijeb: Hrvatska U-21 s Dancima za Europsko prvenstvo

Bišćanove izabranike očekuje sudar s momčadi u kojoj se ističe nekoliko A reprezentativaca poput Damsgaarda, Lindstrøma, Daramyja i O'Rileyja. Pobjednici će nastaviti olimpijski san
Vidi originalni članak

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija igrat će protiv Danske u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo u Rumunjskoj i Gruziji 2023., odlučio je ždrijeb u Nyonu u utorak.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska na Euru u Kopru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ne može se reći da je selekcija Igora Bišćana imala sreće jer se radi o trećoj najuspješnijoj drugoplasiranoj reprezentaciji u kvalifikacijama koje su završile ovaj mjesec.

Danci su iz osam utakmica skupili 17 bodova i imaju samo jedan poraz, od pobjednika skupine Belgije. Bolji od njih na ljestvici drugoplasiranih bili su samo Ukrajinci (isti broj bodova i gol-razlika, više postignutih golova) i Švicarci, koji su upali na završni turnir kao najbolji drugoplasirani zbog dva gola bolje gol-razlike. Hrvatska je imala bod manje od Danske.

Najveće zvijezde mlade danske reprezentacije su Mikkel Damsgaard iz Sampdorije, koji već ima četiri nastupa za A selekciju, Jesper Lindstrøm (pet) iz Eintrachta, Mohamed Daramy (četiri) iz Ajaxa i Matt O'Riley, bivši reprezentativac Engleske, standardan u Celticu.

Kad se igra play-off i tko se kvalificirao?

Utakmice kvalifikacija igraju se između 19. i 27. rujna, a Hrvatska će u prvoj biti domaćin.

Drugi su parovi playoffa Slovačka - Ukrajina, Irska - Izrael i Island - Češka. Pobjednici će se pridružiti Belgiji, Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Portugalu, Nizozemskoj, Norveškoj, Španjolskoj, Švicarskoj i domaćinima na prvenstvu od 21. lipnja do 8. srpnja iduće godine, koje služi kao izlučni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Podsjetimo, mladi "vatreni" šokantno su ostali bez završnog turnira nakon poraza od Norveške u sudačkoj nadoknadi (3-2), u koju je Hrvatska ušla s vodstvom od 2-1, dok bi joj i bod ostavio otvorena vrata prvog mjesta. Norvežani su potom u dvije utakmice nadvisili Finsku i Azerbajdžan i prestigli Hrvatsku koja je nakon prvih šest utakmica imala šest čistih pobjeda.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • antonio68 21.06.2022.

    Svrha mladih reprezentacija je razvoj i stvaranje budućih A reprezentativaca, a ne jurenje rezultata. I taj dio se odlično odradjuje. Nije ni Modrić kao mladi reprezentativac ništa rezultatski napravio, ali je zato kasnije pokazao kako se igra z A selekciju.

  • Vladovladić_2 21.06.2022.

    Ovaj stručnjak ne bi ni sa reprezentacijom Brazila prošao kvalifikacije, totalna neznalica i ziheraš.

  • nohname 21.06.2022.

    Na teren poslati sve stopere koliko god ih imamo i napraviti bunker. Možda to pomogne..jel tako Bišćane?

Komentiraj...
Vidi sve komentare