Obavijesti

Sport

Komentari 100

Drama u Drammenu: Hrvatska u 90. minuti imala Euro pa izgubila u šokantnoj završnici

Drama u Drammenu: Hrvatska u 90. minuti imala Euro pa izgubila u šokantnoj završnici

Minute su dijelile Hrvatsku do plasmana na Euro U-21. Vodila je u sudačkoj nadoknadi 2-1, a onda je Norveška izjednačila u 91. minuti pa zabila u 95. za pobjedu. Sada ima sve u svojim rukama

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija U21 izgubila je u dvoboju skupine A kvalifikacija za Euro u Drammenu od Norveške s 2-3, primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi i time umanjila svoje šanse za plasman u završnicu.

Golove za Hrvatsku zabili su Luka Sučić (5) i Roko Šimić (80), a za Norvežane Erik Botheim (37) , Jesper Daland (90+1) i Jorgen Larsen (90+5).

Hrvatska je izgubila u Norveškoj iako je do 91. minute vodila s 2-1 i bila na pragu izravnog plasmana, da bi potom u sudačkoj nadoknadi primila dva gola i vjerojatno izgubila prvo mjesto u skupini.

Do kraja kvalifikacija Hrvatska gostuje u Estoniji, a Norveška gostuje kod Finske i kod kuće dočekuje Azerbajdžan. U slučaju dvije norveške pobjede, Hrvatska će biti druga u skupini i morat će u baraž. No, postoji šansa da izbori Euro izravno i kao najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Mladi Vatreni su poveli u 5. minuti, kada je Kačavenda proigrao Sučića, a igrač RB Salzburga lako pogađa mrežu.

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Samo tri minute kasnije Larsen pogađa gredu, a bolju igru Norvežani materijaliziraju u 37. minuti kada Botheim u padu glavom donosi izjednačenje.

U drugom dijelu Norvežani su nastavili s dominacijom, no Hrvatska je u 80. minuti stigla do novog vodstva. Sučić je pronašao u šesnaestercu domaćih Roka Šimića, a on se oslobodio braniča i pogodio za 2-1.

U 86. minuti vratar Kotarski brani opasan šut Arstada, a hrvatska obrana ipak nije izdržala jer je u prvoj minuti sudačke nadoknade Norveška poravnala. Nakon ubačaja s kuta Daland je bio najviši i udarcem glavom spriječio da Hrvatska već u ovoj utakmici osigura Euro, a u petoj minuti nadoknade Larsen ostaje neobjašnjivo sam i u gužvi gura loptu u mrežu za veliki preokret i pobjedu Norveške.

Hrvatska vodi s 19 bodova, a Norveška ima 18 bodova i utakmicu manje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA U21 EURO 18:00 , DRAMMEN, NORVEŠKA
Norveška
Botheim 37', Daland 90+1', Larsen 90+5'
3 : 2
Hrvatska
Sučić 5', Šimić 79'
Sortiranje događaja
90+7'

Kraj drame u Drammenu! Hrvatska je u 90. minuti imala Euro u rukama pa ostala bez ičega. Norveška sada ima sve u svojim rukama, s dvije pobjede izborit će Euro. Hrvatska zadnju utakmicu igra u srijedu protiv Estonije.

90+5'

GOL! Norveška u 95. minuti vodi 3-2!

Nevjerojatno što se dogodilo Hrvatskoj u sudačkoj nadoknadi. Izgubili smo glavu, na kraju i utakmicu. Larsen je iz blizine zabio u 95. minuti za pobjedu Norveške.

90'

GOL! Norveška je izjednačila na 2-2 u 91. minuti!

Nažalost, nismo izdržali, Daland je nakon kornera zabio za izjednačenje.

89'

Sučić izlazi iz igre uz pljesak naših malobrojnih navijača na tribinama. Luka je zabio vodeći gol i asistirao za drugi. Ušao je Hrvoje Smolčić.

86'

Kotarskiiii! Možda i najbolja obrana našeg golmana na utakmici u samoj završnici.

Komentari 100