To je to što me zanima!

Thomas Tuchel nasljednik je Jürgena Kloppa u Dortmundu

Bivši branič Augsburga i trener Mainza Thomas Tuchel (41) postat će novi trener Borussije Dortmund na početku sljedeće sezone, objavio je žuto-crni klub...
Vidi originalni članak

Osmerostrukog prvaka Njemačke Borussiju Dortmund od 1. srpnja preuzet će Thomas Tuchel, objavio je klub na službenim stranicama.

Objava je došla samo četiri dana nakon što je Jürgen Klopp zatražio raskid važećeg ugovora do 2018. po isteku sezone rekavši kako "nije siguran da je prava osoba" te da mu je "dužnost biti iskren prema sebi i predsjedniku kluba".

Tuchel će s BVB-om potpisati trogodišnji ugovor, a bit će mu to drugi trenerski posao nakon Mainza, kojeg je vodio od 2009. do 2014. godine. Imao je kratku nogometnu karijeru kao branič u Augsburgu, za kojega je 41-godišnjak igrao od 1988. do 1992.

Klub će novog trenera službeno predstaviti u tjednu nakon završetka sezone te moli sve za razumijevanje kako do tog trenutka nitko neće davati izjave po tom pitanju.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • krestbon 19.04.2015.

    čini se da ćemo imati novog Moyesa

  • međimurec18 19.04.2015.

    da vam kopiram pravi opis ovog trenera za sve koji ga neznaju i za gospodina Tolića koji nema vremena istraživati :) Ne pamti se da su se nemački mediji u skorije vreme toliko bavili nekim trenerom koji je tek na početku karijere i koji za sada u suštini nije napravio - ništa! Otkako je Jirgen Klop saopštio da napušta Dortmund, Tomas Tuhel, bivši trener Majnca, ne skida se sa naslovnica gotovo svih novina. A da li je Tomas Tuhel prava ličnost za Milionere? To je pitanje kojim se najviše bave navijači Dortmunda. S jedne strane 41-godišnji strateg ispunjava uslove. Poput Klopa i on je "poseban tip", čudak koji ima specifična shvatanja fudbala i raduje mu se poput malog deteta. Tomas Tuhel ima takođe ima specifičan odnos sa igračima, a umeo je i da povede navijanje na tribinama, među navijačima, kada su se slavile pobede. Sve to moglo bi da bude od koristi prilikom privikavanja na novu sredinu. Mladi stručnjak najveći uspeh napravio je u sezoni 2010/2011, kada je u prvih sedam kola Bundeslige zabeležio isto toliko pobeda. Slavio je te godine i protiv Bajerna usred Minhena. Na kraju šampionata Majnc je osvojio peto mesto i izborio izlazak u Evropu. Čim se sezona završila dobio je ponude Leverkuzena i Šalkea. Glatko ih je odbio. Kao trener početnik Tuhel je osvojio dve titule šampiona Nemačke sa mladim ekipama Štutgarta (2000.) i Majnca (2009), a onda je preuzeo prvi tim. Kao najveći nedostatak u borbi za fotelju u Dortmundu zameraju mu što nikada nije napravio ništa veliko u kratkoj seniorskoj karijeri, a takođe nije imao priliku ni da radi sa velikim zvezdama. Mediji su od njega napravili zvezdu tvrdeći da je najperspektivniji trener u Evropi.

  • Mthesecond 19.04.2015.

    Neka barem bude za upola Kloppa,upola onog što je on postigao s njima bit će dobro...Nije poznato,priznato ime,al čovjek valjda zna svoj posao,nije doveden tek tako...Treba mu poželjeti sreću...Borussia zaslužuje biti u vrhu bundeslige...

Komentiraj...
Vidi sve komentare