To je to što me zanima!

Tijelo nije slušalo: Poteškoće s grčevima rješava magnezij...

PAO FIZIČKI Umor je kod Borne Ćorića učinio svoje, s 18 godina nije navikao na napore kakve je imao u zadnja dva tjedna i zato je izgubio nakon velikog vodstva
Vidi originalni članak

Pobjedom u paru (6-3, 6-4, 6-1) Srbija je izbacila Hrvatsku već nakon dva dana, no bilo bi puno neizvjesnije da je Borna Ćorić izdržao protiv Troickog. Potonuo je nakon što je vodio 2-0 i imao break u trećem setu, zaustavili su ga grčevi. Zbog teškog turnira u Dubaiju, dugog leta, promjene klime...

- Ostao sam bez snage i više se nisam uspio vratiti. Noge me nisu slušale od grčeva - objasnio je Borna pad protiv Troickog.

Problema s grčevima u karijeri je imao i Novak Đoković, na grčeve se žalio i nedavno u finalu Australian Opena protiv Murraya. To je česta pojava kod tenisača, a zašto dolazi do grčeva pitali smo jednog od najvećih stručnjaka sportske medicine u Hrvatskoj, bivšeg liječnika Dinama Ivicu Smodeka.

- Grčeve može uzrokovati promjena neuromišćne kontrole, dehidracija, manjak elektrolita, loša kondicija i mišićna slabost - rekao je doktor Ivica Smodek i dodao:

- Kod Borne je razlog vjerojatno umor. Imao je puno napornih mečeva prije Davis Cupa i to je vjerojatno ostavilo traga na njegovu organizmu. Ne znam kakva mu je bila prehrana posljednjih dana, ali ne bi bilo loše da problem s grčevima pokuša riješiti s magnezijem. Više magnezija i sve će biti u redu, nema nikakvog razloga za brigu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • More22 08.03.2015.

    Borna je kandidat za mononukleozu nastavi li s ovakvim fizički jakim treninzima.Ipak ima tijelo tek 18.godišnjaka!

  • Royal_Flush 08.03.2015.

    Mali nemas se sta opravdavati.Dao si sve od sebe!!! Tvoje vrime tek dolazi.Ovo sve nek ide na cast Dodigu,Karlovic,Cilicu koji su mogli nastupat jer su spremni,a nisu iz svakakvih razloga.Jedan je star,drugi se zeli posvetiti turnirima,treceg boli rame pola godine vec ma.... Mali svaka cast samo naprid,imas 18g normalno da jos nisi fizicki superioran sve ce to doci sa godinama.Vec sad si napravio velike stvari i nemas sta da se opravdavas! Sritno na Americkim mastersima!

  • hercegovac122 08.03.2015.

    Borna svaka čast boriši se kao lav, sa 18 godina odlično igraš, oa nadam se da ćeš jednog lijepog sunčanog dana u našoj državi tj Hrvatskoj pobijediti Đokovića pa ćemo poslije okrenuti praščića na ražnju heheheeheh sretno ti u karijeri pozz iz Međugorja.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare