To je to što me zanima!

Tinejdžerska senzacija: Prva je žena pobjednica u NASCAR-u!

Noć prije ležala sam u krevetu i razmišljala što ako u zadnji krug uđem kao drugoplasirana. Ali kad je došla utrka i taj zavoj, znala sam točno što trebam učiniti, rekla je Hailie Deegan (17)
Vidi originalni članak

Prije dva mjeseca navršila je 17 godina, a već je zlatnim slovima upisana u povijest NASCAR-a.

Američka tinejdžerica Hailie Deegan, kći legendarnog motokros vozača slobodnim stilom Briana Deegana, postala je prva žena koja je slavila u utrci pod okriljem NASCAR-a.

Pobijedila je Hailie proteklog vikenda u Idahu na stazi Meridian. 

- Ovo mi je najbolji dan u životu. Teško da nešto može biti bolje od ovoga - rekla je Hailie, koja je, nakon što se prošle sezone umirovila Danica Patrick, postala novi idol djevojčicama diljem Amerike kao nova tinejdžerska zvijezda NASCAR-a.

POGLEDAJTE VIDEO

Utrka u kojoj je pobijedila spada pod NASCAR K&N Pro Series, što je regionalni dio NASCAR nacionalne serije. Mnogi veliki vozači došli su baš iz K&N Pro Series.

- Ljudi ne razumiju koliko dana i sati sam potrošila kako bih došla ovdje i pobijedila. Osjećam se nevjerojatno, uspjela sam - rekla je Hailie, koja je dosad četiri puta završila među najboljih pet, a dvaput je bila na korak do pobjede.

Dramatično je bilo u Idahu, gdje je do zadnjeg kruga Hailie bila druga. Činilo se da će to biti još jedno drugo mjesto, ali ne ovaj put.

- Noć prije ležala sam u krevetu i razmišljala što ako u zadnji krug uđem kao drugoplasirana. Ali kad je došla utrka i taj zavoj, znala sam što trebam učiniti - kaže Hailie Deegan, kojoj je utrkivanje u krvi.

Otac joj je Brian Deegan, legendarni vozač motokrosa slobodnim stilom i najodlikovaniji vozač u povijesti X-Igara.

POGLEDAJTE VIDEO

I Hailie je počela na motokrosu gdje je i dobila nadimak 'Princeza prašine'. Počela se utrkivati s osam godina.

Kad je prošlog mjeseca završila na podiju, također je ušla u povijest i to kao prva žena koja je završila među tri na utrci NASCAR K&N Pro Series

- Ne želim biti najbolja vozačica, želim biti najbolji vozač - rekla je tada.
 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ninorasic 02.10.2018.

    Mala zna drzati volan... Extra

  • It's kišing 02.10.2018.

    Kako smije voziti sa 17 godina?

  • 02.10.2018.

    svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare