To je to što me zanima!

Tip dana: Montepaschijev nam napad ne ulijeva povjerenje

Košarkaši Siene se u posljednje vrijeme muče u napadu. Razloge treba tražiti u lošoj formi njihova najboljeg igrača Browna. Put prema pobjedi tražit će obranom
Vidi originalni članak

Nakon dvije pobjede Milana na domaćem parketu serija seli u Sienu gdje Montepaschi više nema pravo na pogrešku ukoliko ne želi biti eliminiran puno prije od očekivanja. U posljednjoj utakmici Milano je slavio nakon produžetaka u dvoboju koji je bio izjednačen od samog početka.

Milano je bolje ušao u susret, no već u drugoj četvrtini Siena je stigla njihovu prednost i igralo se potpuno izjednačeno do samog kraja utakmice. U produžetku kod momčadi Milana ukazao se Bremer koji je postigao 8 od ukupno 11 poena svoje momčadi i prelomio utakmicu u korist Milana. Bremer je utakmicu završio sa 14 poena, a najbolji strijelac ponovno je bio razigrani Alessandro Gentile sa 18 poena. U redovima Montepaschija Brown, Ress i Hackett postigli su 18 poena, no to nažalost nije bilo dovoljno za njihovu pobjedu.

Siena je drugu utakmicu igrala puno agresivnije, a dokaz tome je velik broj slobodnih bacanja igrača Milana (čak 28/34) i pokazala da je to ipak puno bolji pristup od onog kojeg su imali u prvom dvoboju. Žalili su se trener i igrači Siene na drukčiji kriterij sudaca i oni u tome vide najveći problem zašto su poraženi u toj utakmici.

- Gotovo cijelu utakmicu suci su imali drugačiji kriterij, ono što je Milanu bio faul nama nisu svirali. Bilo je par očitih faulova na Brownu i Hackettu i da je to pretvoreno u slobodna bacanja vjerojatno bi uspjeli pobijediti u toj utakmici, no što je tu je, okrećemo se domaćim utakmicama i učinit ćemo sve da pobijedimo Milano - rekao je vidno ogorčen trener Siene Luca Banchi.

Pozitivna stvar za Sienu je da su možda pronašli način na koji mogu kvalitetno parirati momčadi Milana, a to je što agresivniji pristup, traženje kontakta i veći broj duela na granici faula. Siena općenito doma igra nešto agresivnije nego u gostima, pokušavaju prisiliti protivnika na velik broj pogrešaka i postizati lagane poene. Velik problem u redovima Siene je loša forma njihovog glavnog strijelca Bobbyja Brown koji igra daleko lošije nego na početku sezone. Brown uzima velik broj šuteva ( u zadnjoj utakmici iz igre za dva 4/12, za tri 2/7) i njegova velika večer trebat će Sieni u ovoj utakmici.

- Ne smijemo dozvoliti igračima Milana da nametnu ritam kao u prvom dvoboju, mi moramo biti ti koji će diktirati tempo utakmice. To možemo postići agresivnošću u obrani i pametnom igrom u napadu, trebamo pokušati spuštati više lopti na centre, dovesti visoke igrače Milana u probleme sa osobnim greškama, Mensah- Bonsu je posebno sklon tome i to je jedan od ciljeva koje moramo pokušati ostvariti - najavio je strateg Siene i dodao:

- Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i sve ćemo pokušati ne bi li pobijedili u ove dvije utakmice i izborili majstoricu u Milanu.

U redovima Milana atmosfera je odlična, puni su samopouzdanja i opušteno putuju u Sienu pokušati što ranije okončati ovu seriju. Gentile igra sa velikim samopouzdanjem, odmarali su Langforda za ovu utakmicu i dobili su Bremera koji je prošlu utakmicu odigrao na visokom nivou. Milano ima i psihološku prednost zbog tijesne pobjede u prošlom kolu, ali i zbog pritiska koji je na leđima igrača Siene. Pokušati će iskoristiti to i završiti seriju i tako dobiti slobodne dane za daljnje glancanje forme.

- Možemo jako puno dobiti u ovoj utakmici, pobjedom bi riješili seriju puno ranije od očekivanja i okrenuli se dizanju forme i dodatnom uigravanja, no još je jako rano za priče o tome. U ovoj utakmici ne smijemo podleći početnom pritisku Siene. Siguran sam da će vrlo jako ući u utakmicu i pokušati nas iznenaditi pritiskom i udvajanjem playmakera i mi to brzim protokom moramo riješiti - rekao je trener Milana Sergio Scariolo.

Langford se vraća za ovu utakmicu, Bourousis ima malih problema no njegov nastup nije upitan.

Prognoza: Montepaschi Siena – AJ Milano, broj poena domaćina: manje od 80,5

Siena u posljednje dvije utakmice protiv Milana nije prebacila ovu marginu, u drugom dvoboju čak ni nakon produžetka. Istina je da su igrali u gostima, no Milano vrlo često ove sezone na gostovanjima igra još bolje nego na domaćem parketu. Siena mora tražiti agresivan pristup, igru na rubu faula i dosta će se trošiti u defanzivnom dijelu.  Montepaschiju šanse rastu ako utakmice ostane na malom broju poena i siguran sam da će pokušati igrati na tu kartu. Još jedna stvar zašto mi se ovo čini kao dobra opcija je loša forma njihovog najboljeg strijelca Bobbyja Browna koji u posljednje vrijeme pruža vrlo blijede partije.  Obično treće utakmice u seriji budu ključne, ulog je vrlo visok jer bi ispadanje u prvom krugu za Sienu bio veliki neuspjeh. Kao solidna opcija nameće se i ukupni under, no mislim da je margina na Sienu u ovoj utakmici malo previsoka pa sam se odlučio za under domaćina.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare