Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tip dana: Montepaschijev nam napad ne ulijeva povjerenje

Tip dana: Montepaschijev nam napad ne ulijeva povjerenje
1

Košarkaši Siene se u posljednje vrijeme muče u napadu. Razloge treba tražiti u lošoj formi njihova najboljeg igrača Browna. Put prema pobjedi tražit će obranom

VIDEO

Nakon dvije pobjede Milana na domaćem parketu serija seli u Sienu gdje Montepaschi više nema pravo na pogrešku ukoliko ne želi biti eliminiran puno prije od očekivanja. U posljednjoj utakmici Milano je slavio nakon produžetaka u dvoboju koji je bio izjednačen od samog početka.

Milano je bolje ušao u susret, no već u drugoj četvrtini Siena je stigla njihovu prednost i igralo se potpuno izjednačeno do samog kraja utakmice. U produžetku kod momčadi Milana ukazao se Bremer koji je postigao 8 od ukupno 11 poena svoje momčadi i prelomio utakmicu u korist Milana. Bremer je utakmicu završio sa 14 poena, a najbolji strijelac ponovno je bio razigrani Alessandro Gentile sa 18 poena. U redovima Montepaschija Brown, Ress i Hackett postigli su 18 poena, no to nažalost nije bilo dovoljno za njihovu pobjedu.

Siena je drugu utakmicu igrala puno agresivnije, a dokaz tome je velik broj slobodnih bacanja igrača Milana (čak 28/34) i pokazala da je to ipak puno bolji pristup od onog kojeg su imali u prvom dvoboju. Žalili su se trener i igrači Siene na drukčiji kriterij sudaca i oni u tome vide najveći problem zašto su poraženi u toj utakmici.

- Gotovo cijelu utakmicu suci su imali drugačiji kriterij, ono što je Milanu bio faul nama nisu svirali. Bilo je par očitih faulova na Brownu i Hackettu i da je to pretvoreno u slobodna bacanja vjerojatno bi uspjeli pobijediti u toj utakmici, no što je tu je, okrećemo se domaćim utakmicama i učinit ćemo sve da pobijedimo Milano - rekao je vidno ogorčen trener Siene Luca Banchi.

Pozitivna stvar za Sienu je da su možda pronašli način na koji mogu kvalitetno parirati momčadi Milana, a to je što agresivniji pristup, traženje kontakta i veći broj duela na granici faula. Siena općenito doma igra nešto agresivnije nego u gostima, pokušavaju prisiliti protivnika na velik broj pogrešaka i postizati lagane poene. Velik problem u redovima Siene je loša forma njihovog glavnog strijelca Bobbyja Brown koji igra daleko lošije nego na početku sezone. Brown uzima velik broj šuteva ( u zadnjoj utakmici iz igre za dva 4/12, za tri 2/7) i njegova velika večer trebat će Sieni u ovoj utakmici.

- Ne smijemo dozvoliti igračima Milana da nametnu ritam kao u prvom dvoboju, mi moramo biti ti koji će diktirati tempo utakmice. To možemo postići agresivnošću u obrani i pametnom igrom u napadu, trebamo pokušati spuštati više lopti na centre, dovesti visoke igrače Milana u probleme sa osobnim greškama, Mensah- Bonsu je posebno sklon tome i to je jedan od ciljeva koje moramo pokušati ostvariti - najavio je strateg Siene i dodao:

- Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i sve ćemo pokušati ne bi li pobijedili u ove dvije utakmice i izborili majstoricu u Milanu.

U redovima Milana atmosfera je odlična, puni su samopouzdanja i opušteno putuju u Sienu pokušati što ranije okončati ovu seriju. Gentile igra sa velikim samopouzdanjem, odmarali su Langforda za ovu utakmicu i dobili su Bremera koji je prošlu utakmicu odigrao na visokom nivou. Milano ima i psihološku prednost zbog tijesne pobjede u prošlom kolu, ali i zbog pritiska koji je na leđima igrača Siene. Pokušati će iskoristiti to i završiti seriju i tako dobiti slobodne dane za daljnje glancanje forme.

- Možemo jako puno dobiti u ovoj utakmici, pobjedom bi riješili seriju puno ranije od očekivanja i okrenuli se dizanju forme i dodatnom uigravanja, no još je jako rano za priče o tome. U ovoj utakmici ne smijemo podleći početnom pritisku Siene. Siguran sam da će vrlo jako ući u utakmicu i pokušati nas iznenaditi pritiskom i udvajanjem playmakera i mi to brzim protokom moramo riješiti - rekao je trener Milana Sergio Scariolo.

Langford se vraća za ovu utakmicu, Bourousis ima malih problema no njegov nastup nije upitan.

Prognoza: Montepaschi Siena – AJ Milano, broj poena domaćina: manje od 80,5

Siena u posljednje dvije utakmice protiv Milana nije prebacila ovu marginu, u drugom dvoboju čak ni nakon produžetka. Istina je da su igrali u gostima, no Milano vrlo često ove sezone na gostovanjima igra još bolje nego na domaćem parketu. Siena mora tražiti agresivan pristup, igru na rubu faula i dosta će se trošiti u defanzivnom dijelu.  Montepaschiju šanse rastu ako utakmice ostane na malom broju poena i siguran sam da će pokušati igrati na tu kartu. Još jedna stvar zašto mi se ovo čini kao dobra opcija je loša forma njihovog najboljeg strijelca Bobbyja Browna koji u posljednje vrijeme pruža vrlo blijede partije.  Obično treće utakmice u seriji budu ključne, ulog je vrlo visok jer bi ispadanje u prvom krugu za Sienu bio veliki neuspjeh. Kao solidna opcija nameće se i ukupni under, no mislim da je margina na Sienu u ovoj utakmici malo previsoka pa sam se odlučio za under domaćina.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog