To je to što me zanima!

Tisuće uginulih riba: Ovdje će veslači nastupati na Igrama...

Sve je više zabrinutosti zbog kvalitete vode u Rio de Janeiru uoči Olimpijskih igara. U laguni Rodrigo de Freitas na tisuće je uginulih riba. A tamo će nastupiti veslači...
Vidi originalni članak

U Hrvatskom olimpijskom odboru računaju da će na Olimpijske igre u Rio de Janeiro 2016. godine ići 107 hrvatskih sportaša. Među njima su i braća Sinković, Valent i Martin, koji u dvojcu na pariće slove kao favoriti za zlato.

A po zlato će ići u laguni Rodrigo de Freitas koja je trenutno preplavljena tisućama uginulih riba. Laguna se nalazi uz more, na obali Rija, a s Atlantskim oceanom povezana je kanalom kroz koji dolazi slana voda. No sve gore stanje zabrinjava stanovnike i one koji će se tamo natjecati na Igrama. Radnici odvode uginulu ribu u kamionima, a stanovnici u blizini lagune tvrde kako se ovo događa svake godine. 

REUTERS/PIXSELL

- To je samo jedna u nizu brazilskih sramota. Svake godine isto. Ponekad je više uginulih riba, ponekad manje - rekao je fotograf Alex Moutinho, koji je živio u blizini lagune više od 30 godina. Iz ministarstva okoliša tvrde kako je razina kisika u laguni normalna te da su ribe uginule od šoka uslijed promjene temperature. 

No aktivisti tvrde kako se radi o zagađenju koje je u prošlosti već bilo krivac za ovakve situacije u laguni.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 779danai4ure 14.04.2015.

    al umisto vesla dobit će osti i špurtil

  • Wimby 14.04.2015.

    Ljepse i bolje olimpijade od one u Londonu nece biti! Moze pricati tko sto hoce ali europski gradovi poput Londona, Pariza, Rima, Berlina, Barcelone itd. su stvoreni za Olimpijske igre, imaju sve uvjete.

  • bembara 14.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare