To je to što me zanima!

'Tko će biti prvak, Hajduk ili Fiore? Uh, vrlo teško pitanje...'

Fiorentina Nikole Kalinića na naslov čeka od 1969. godine, dok najdraži mu Hajduk već deset godina nije bio prvak Hrvatske. Ove sezone i jedni i drugi igraju sjajno
Vidi originalni članak

Nikola Kalinić je s Marijem Mandžukićem prvi put zajedno odigrao cijelo poluvrijeme u lipnju 2011. godine protiv Gruzije. Bili su sjajni i u dvije minute zabili dva gola za pobjedu. U Rostovu će krenuti od prve minute. 

- Tada je na Poljudu to zaista izgledalo dobro. Uvjeren sam da možemo igrati zajedno u napadu, ne može to ispasti loše - rekao je Nikola Kalinić.

Slavko Midzor/PIXSELL

U reprezentaciji ne postoji napadač koji je u boljoj formi od Kalinića. Zapravo, teško da postoji i u Seriji A. No, u Fiorentini igra kao jedina špica. Nema partnera. 

- Nekad igram lijevo, nekad desno, pa malo naprijed. Sad bismo protiv Rusije trebali igrati s dva napadača. Iskreno, ne sjećam se baš kad sam igrao s nekim u tandemu - kaže sjajni Kalinić.

Navijači Fiorentine odmah su ga zavoljeli. Uostalom, vrlo su slični Hajdukovim navijačima. Kad igrači krenu i karantene na stadion Artemio Franchi, prati ih tisuće navijača na motociklima. Firenza naslov čeka još od davne 1969. godine. 

- Svi žive za taj rezultat, cijeli grad mašta i sanja da osvojimo naslov.

Fiorentina kao Hajduk

Nešto slično je i u Splitu. Oni ne čekaju baš od 1969., ali deset godina za klub takve tradicije ipak je previše. Kako ispada, prije će Fiore do naslova nego "bili".

- Ha, ha. Joj, sad ste me zatekli. 

Biste li se kladili na Hajduk ili Fiorentinu?

- Ne znam, stvarno ne znam. I jedni i drugi ove sezone igraju dobro. Daj, Bože, da budemo prvaci i mi i oni. 

Kao i većina sportaša, i hrvatske reprezentativce je šokirala vijest iz Pariza.

- Igrao sam na Stade de Franceu 2011. godine. Nije vam svejedno da čujete da se događaju takve stvari, da su meta bili i ljudi na stadionu - kaže Kalinić.

Hrvatska će sljedeće godine u Francusku na Europsko prvenstvo, a prije toga morat će u Rusiju. Da stvar bude gora, ISIL je zaprijetio i Rusiji da će biti meta terorističkog akta. 

- Ne smijemo razmišljati o tome. Nogometaši smo, takav život smo izabrali i pokušavam ne razmišljati o tome. Zapravo, ne smijemo razmišljati o tome jer to odvlači koncentraciju. Vjerujem da će sve dobro završiti.

"Njegova" Ukrajina je pobijedila Sloveniju.

- Drago mi je zbog njih, baš mi je drago.

Što će vam na to reći suigrač i prijatelj Iličić, koji igra za Sloveniju?

- Ha, ha. Rekao sam mu da će loše proći...

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Obrve_Velimira_Bujaneca 17.11.2015.

    Da imamo Brunu Marića, možda da. Ovako neće ići jer komunistički dinamo ima logistiku u HNL-u

  • strmi007 16.11.2015.

    Dinamoooooooooooooooooo

  • mesuney 16.11.2015.

    pa prije će Carpi biti prvak nego Hajdug hahahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare