Obavijesti

Sport

Komentari 43

'Tko će biti prvak, Hajduk ili Fiore? Uh, vrlo teško pitanje...'

'Tko će biti prvak, Hajduk ili Fiore? Uh, vrlo teško pitanje...'
6

Fiorentina Nikole Kalinića na naslov čeka od 1969. godine, dok najdraži mu Hajduk već deset godina nije bio prvak Hrvatske. Ove sezone i jedni i drugi igraju sjajno

VIDEO

Nikola Kalinić je s Marijem Mandžukićem prvi put zajedno odigrao cijelo poluvrijeme u lipnju 2011. godine protiv Gruzije. Bili su sjajni i u dvije minute zabili dva gola za pobjedu. U Rostovu će krenuti od prve minute. 

- Tada je na Poljudu to zaista izgledalo dobro. Uvjeren sam da možemo igrati zajedno u napadu, ne može to ispasti loše - rekao je Nikola Kalinić.

Slavko Midzor/PIXSELL

U reprezentaciji ne postoji napadač koji je u boljoj formi od Kalinića. Zapravo, teško da postoji i u Seriji A. No, u Fiorentini igra kao jedina špica. Nema partnera. 

- Nekad igram lijevo, nekad desno, pa malo naprijed. Sad bismo protiv Rusije trebali igrati s dva napadača. Iskreno, ne sjećam se baš kad sam igrao s nekim u tandemu - kaže sjajni Kalinić.

Navijači Fiorentine odmah su ga zavoljeli. Uostalom, vrlo su slični Hajdukovim navijačima. Kad igrači krenu i karantene na stadion Artemio Franchi, prati ih tisuće navijača na motociklima. Firenza naslov čeka još od davne 1969. godine. 

- Svi žive za taj rezultat, cijeli grad mašta i sanja da osvojimo naslov.

Fiorentina kao Hajduk

Nešto slično je i u Splitu. Oni ne čekaju baš od 1969., ali deset godina za klub takve tradicije ipak je previše. Kako ispada, prije će Fiore do naslova nego "bili".

- Ha, ha. Joj, sad ste me zatekli. 

Biste li se kladili na Hajduk ili Fiorentinu?

- Ne znam, stvarno ne znam. I jedni i drugi ove sezone igraju dobro. Daj, Bože, da budemo prvaci i mi i oni. 

Kao i većina sportaša, i hrvatske reprezentativce je šokirala vijest iz Pariza.

- Igrao sam na Stade de Franceu 2011. godine. Nije vam svejedno da čujete da se događaju takve stvari, da su meta bili i ljudi na stadionu - kaže Kalinić.

Hrvatska će sljedeće godine u Francusku na Europsko prvenstvo, a prije toga morat će u Rusiju. Da stvar bude gora, ISIL je zaprijetio i Rusiji da će biti meta terorističkog akta. 

- Ne smijemo razmišljati o tome. Nogometaši smo, takav život smo izabrali i pokušavam ne razmišljati o tome. Zapravo, ne smijemo razmišljati o tome jer to odvlači koncentraciju. Vjerujem da će sve dobro završiti.

"Njegova" Ukrajina je pobijedila Sloveniju.

- Drago mi je zbog njih, baš mi je drago.

Što će vam na to reći suigrač i prijatelj Iličić, koji igra za Sloveniju?

- Ha, ha. Rekao sam mu da će loše proći...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'