To je to što me zanima!

Tko će preuzeti 'mini vatrene'? Olić želi ostati uz Dalića, a ostala su još dva kandidata

Do Eura su dva mjeseca, a Hrvatska je jedina reprezentacija, sudionica Eura, koja je bez izbornika. Do utorka
Vidi originalni članak

Igor Bišćan napustio je mjesto izbornika mlade hrvatske reprezentacije i preuzeo Dinamo pa je HNS u potrazi za novim rješenjem, trenerom koji će voditi momčad na Europskom prvenstvu koje počinje 21. lipnja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od kandidata bio je Ivica Olić, no Ola je važan dio Dalićeva stožera i ne želi se isključiti iz A reprezentacije. Zato se potraga nastavila, a suzila se na, kako saznajemo, dva imena - Jerko Leko i Niko Kranjčar. Hrvatski nogometni savez odlučio se na pametnu strategiju razvijanja bivših reprezentativaca i u tom kontekstu su Jerko i Niko najbliži toj poziciji.

HNS će izbornika imenovati u utorak

Leko je bio trener Lokomotive, vrlo dobro poznaje mlade igrače, kroz njegove ruke su prošli Lukas Kačavenda, Luka Stojković, Nikola Soldo, Roko Šimić, koji su danas u U-21 reprezentaciji. U Jarunu, gdje radi, također forsira mlade igrače i idealan je za tu poziciju.

Niko Kranjčar je pomoćnik Josipu Šimuniću u U-19 reprezentaciji, no i on bi rado krenuo u samostalne trenerske vode.

- Sljedeći tjedan ćemo odlučiti o novom izborniku - rekao je Marijan Kustić.

Do Eura su dva mjeseca, a Hrvatska je jedina reprezentacija, sudionica Eura, koja je bez izbornika. Do utorka.

Tko god preuzme reprezentaciju, uskočit će u teške cipele Igora Bišćana koji je sjajan posao napravio s mladom reprezentacijom. Otkako je prije tri i pol godine naslijedio Nenada Gračana, dvaput se plasirao na Europsko prvenstvo pa prije dvije godine senzacionalno se plasirao u četvrtfinale gdje je Hrvatska ispala na produžetke od Španjolske.

Podsjetimo, Euro U-21 igra se u Rumunjskoj i Gruziji od 21. lipnja do 8. srpnja. Hrvatska se nalazi u skupini B sa Španjolskom, Rumunjskom i Ukrajinom. Cilj je četvrtfinale, a polufinale nam donosi plasman na Olimpijske igre u Parizu. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • mirnavoda 13.04.2023.

    Leko

  • marinamijiic6 13.04.2023.

    Niko nema nikakvog iskustva . Cirkus

  • 03041 08.04.2023.

    Samo ne Šimunić a ni Kranjčar. Ni jedan se nije pokazao u ni jednom klubu kao trener

Komentiraj...
Vidi sve komentare