To je to što me zanima!

Tko je kriv za 'neuspjeh' rukometaša na Olimpijadi?

Naši rukometaši su prije četiri godine osvojili zlato u Ateni. Ove su ispali u polufinalu. Što su uzroci ovog 'neuspjeha', iako je i polufinale veliki uspjeh
Vidi originalni članak

Hrvatski rukometaši vratili su se s Olimpijskih igara bez medalje. Prije četiri godine osvojili su zlatnu medalju s osam pobjeda i nijednim porazom. Činjenica je da su naše glavne zvijezde (Balić, Metličić, Vori...) četiri godine stariji te da nisu briljirali u Pekingu.
Nešto očito treba mijenjati. Da li su to igrači, stručni stožer ili nešto sasvim drugo? Jesu li za ovaj 'neuspjeh' krive ozljede igrača, slaba priprema, nestručnost ili nešto sasvim drugo?
Treba isto sagledati, ako je kriva struka, da Linu Červara ne može zamijeniti bilo tko. Iza njega su briljantni rezultati u posljednjih pet godina. Osvojili smo svjetsko zlato i srebro, bili smo olimpijski pobjednici i europski doprvaci. Tko god bi došao, neće mu biti lako. Što mislite, mogu li to biti Slavko Goluža, Irfan Smajlagić, ili možda Zdravko Zovko ili Zvonimir Noka Serdarušić?

Idi na 24sata

Komentari 65

  • klasaoptimist 30.08.2008.

    ... koji igraju na svoju inspiraciju, ali ne mogu igrati 10 godina na svoju inspiraciju a da ih protivnici ne prokuže... Ono o neorganiziranom napadu najbolje se vidi kad imamo igrača više... Ne samo da ne uspijemo zabiti gol, nego još dobijemo dva! A obrana se umori nakon 10 minuta igre. Svima su najlakše izlike da smo psihički pali. Ali ljudi... pa dajte. Ne možeš voditi 20 minuta i onda naglo psihički pasti.... \"Momci iz provincije\" bi trebali malo više trenirati i nešto bi trebali napraviti s Červarom. Npr. smjeniti ga. E, da nisu smimili onu filistarsku reklamu za HDZ i našeg doktora Ivu ne bi ni komentirala, ali ovak\'... No bez obzira na sve ja sam ipak optimist!

  • klasaoptimist 30.08.2008.

    Imam poznanika iz fakluteta koji je jednom nazočio treningu naših rukometaša (tata mu je imao nekakav status u timu, vjerojatno nekakav trener...) i rekao mi je da naši rukometaši baš i ne treniraju. Pogotovo ne glavni igrači. Ato dokazuju i ozljede koje nisu baš specifične za profesionalne sportaše koji treniraju svakodnevno... Prije EP-a u Norveškoj Balić je imao dosta neuobičajenu ozljedutrbušnog vijenca, a sad mu je puk\'o list. I to 2sa1cm. E, to se događa ili ako je igrač nezagrijan ili je problem u pripremama. Vukićeva ozljeda to također pokazuje... Naši timeoutovi također su... pa... sve samo ne timeoutovi. To što Červar igračima govori da su djeca iz provincije sigurno neće pomoći protiv momčadi kao što je Francuska. Onesta svojim igračima konkretno kaže što trebaju napraviti, organizira cijeli napad... Španjolci su u 2. poluvrijeme došli s organiziranim napadima i obranom... To je prolazilo do sad jer imamo takve igrače...

  • jabadabadu 29.08.2008.

    Francuska

Komentiraj...
Vidi sve komentare