To je to što me zanima!

Tko je muljao? Zbog transfera Mitrovića uhićen poznati agent

Ovaj slučaj, pak, nema poveznica s onim iz prošle godine kada je u korupcijskom skandalu u Belgiji izvedeno 57 racija (i u diljem Europe) zbog sumnji u namještanje utakmica
Vidi originalni članak

U Belgiji, Monacu i Londonu tijekom utorka i srijede izvedeno je nekoliko racija, njih sedam točnije, u kojima su uhićene dvije osobe, a koje su povezane s transferom Aleksandra Mitrovića iz Anderlechta u Newcastle 2015. godine, navodi AFP.

Pod istragom belgijskih vlasti našle su se zbog navodnog pranja novca, a među optuženima je Christophe Henrotay, jedan od najboljih agenata u Belgiji koji zastupa, između ostalog, Courtoisa, Carrasca... Henrotay je priveden u Monacu, a njegov asistent u Liegeu.

Mitrović nije umješan

Još ranije ove godine zbog ovog su slučaja pretraženi uredi Belgijskog nogometnog saveza, ali tada u travnju nitko nije bio uhićen.

- Riječ je o operacijama u vezi s pranjem novca i korupciji prilikom transfera igrača - stoji u priopćenju tužilaštva.

Ovaj slučaj, pak, nema poveznica s onim iz prošle godine kada je u korupcijskom skandalu u Belgiji izvedeno 57 racija (i u diljem Europe) zbog sumnji u namještanje utakmica. Tada je optuženo 20 ljudi, što agenata, što sudaca.

Srpski reprezentativac Mitrović nije umješan u ovaj slučaj, on je Newcastle napustio prošlo ljeto i za 25 milijuna eura otišao u Fulham. Nije, navodno, on jedini čiji je transfer sumnjiv, tu su i Tielemansov, Dendonckerov...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 12.09.2019.

    koga zanima turce

Komentiraj...
Vidi sve komentare