To je to što me zanima!

Tko je protivnik Filipa Hrgovića? Djed mu je bio iz Zadra, a on je živio u Splitu i zavolio - rakiju

Sedam godina vodio ga je Don King, promotor koji je stajao uz najveća boksačka imena u povijesti poput Muhammada Alija i Mikea Tysona, a bio je i 15. na WBC-ovoj listi izazivača
Vidi originalni članak

Ima 41 godinu i 45 mečeva iza sebe, a naš Filip 'El Animal' Hrgović (31, 15-0) svakako mu je najveći izazov u karijeri. Mark de Mori (41, 41-2-2) rođen je u australskom Perthu te je kao amater boksao u kategoriji do 91 kg. 

U RIJADU Hrgović se bori za mjesec dana! Boksat će protiv hrvatskog zeta

Sedam godina vodio ga je Don King, promotor koji je stajao uz najveća boksačka imena u povijesti poput Muhammada Alija i Mikea Tysona. Svojevremeno je bio 15. na WBC-ovoj listi izazivača te 7. na onoj po WBA-u, a najveću je isplatu pokupio protiv Davida Hayea (43, 28-4), a taj je meč izgubio tehničkim nokautom.

Od 2014. godine u braku je s hrvatskom powerliftericom Milijanom Vojnović, a njegov je djed bio iz Zadra prije nego što je odselio u Italiju pa zatim i u Australiju. Od 2013. godine živio je u Splitu, a tad je za Total Croatia News rekao kako se nada da će tu živjeti zauvijek. 

Svidjela mu se klima koja mu je pomogla s astmom, istaknuo je da je u Splitu 'prodisao'. Također, svidjela mu se kultura i hrana.

- Polako učim jezik kako bih znao naručiti hranu, kavu i rakiju - govorio je prije pet godina. 

Trenirao ga je i Marijo Šivolija-Jelica, hrvatski olimpijac, a Mark želi investirati u turizam te kupiti apartmane u Kaštelama. Neke je svoje mečeve odboksao i u Hrvatskoj, a sad će boksati protiv najboljeg hrvatskog teškaša.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Edy1999 06.12.2023.

    Meni osobno Muhammad Ali nikako ne odgovara jer od njega su mediji napravili nekog boksera a lik je obicni amater.Boljih boksera ima barem 50 u svijetu.Cak ni Hrgovic nije losiji od njeg!

  • pinokio12 16.11.2023.

    penzioner

  • Flegma du 16.11.2023.

    Sta radi ovaj, mogao je lijepo prebiti Vasa Bakocevica ko i svi ostali i uzet lovu

Komentiraj...
Vidi sve komentare