To je to što me zanima!

Tko je ugasio svjetlo? Brutalan nokaut Aleksandra Povjetkina

TKO JE SLJEDEĆI? Rus Aleksandar Povjetkin strašnim je nokautom u Cardiffu pobijedio Engleza Davida Pricea i osigurao mjesto prvog izazivača Anthonyja Joshue u borbi za WBA pojas
Vidi originalni članak

Za razliku od glavne borbe večeri u Cardifu između Anthonyja Joshue i Josepha Parkera, u kojoj je Joshua slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, Rus Aleksandar Povjetkin i Englez David Price priredili su pravi šou u jednoj od uvodnih borbi.

Povjetkin je slavio brutalnim nokautom u petoj rundi što mu je bila osma pobjeda zaredom. Bio je to otvoreni meč u kojem je Price dobro uzdrmao 38-godišnjeg Rusa, ali na kraju je platio ceh neiskustvu, kad je, umjesto da se pokuša oporaviti i pustiti suca da mu odbroji do kraja, odmah krenuo uzvratiti Rusu pa dobio teške batine.

Povjetkinu je ovo bila 34. pobjeda u karijeri, 24 ih je završio nokautom, a izgubio je samo jedanput, od Vladimira Klička prije pet godina u kontroverznom meču u kojem je sudac dopuštao Kličku stalno ulaženje i klinč i izbjegavanje otvorene borbe.

Rus je pobjedom u Cardiffu postao prvi izazivač za WBA pojas i bit će zanimljivo vidjeti hoće li dobiti šansu protiv Anthonyja Joshue, koji je pobjedom protiv Parkera ujedinio pojaseve IBF, IBO, WBA i WBO te mu nedostaje samo WBC koji drži Deontay Wilder.

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Exterminator 02.04.2018.

    Već sada vidim Joshuu isto tako na leđima sa sve četiri u zraku ... Rus će ga demolirati

  • blokirani_lovac 01.04.2018.

    Kol’ko titula majko moja mila !!! Ko da ima 5 planeta Zemlja !!!

  • cimerrr 01.04.2018.

    Povetkin je najmanji od ovih teškaša,samo 1,88,ali tehnički superioran. Zna boksati i ima tvrdu glavu,može i primiti. Ne vjerujem da će Joshua boksati s njim,ako baš ne mora. U svim verzijama je Povetkin u top 5 izazivača.

Komentiraj...
Vidi sve komentare