To je to što me zanima!

Tko na Poljsku? Vukojević, Knežević, Klasnić, Šimić...

Iako ne želi da se ponovi Portugal s EP-a 1996., izbornik Bilić je najavio neke promjene. Zbog kartona i ozljeda možda neće igrati petorica
Vidi originalni članak

Hrvatska je sigurno najbolja momčad u skupini B. Ni u kojoj kombinaciji prvo nam mjesto više ne može izmaći. I zato je realno očekivati da protiv Poljaka nećemo jurišati svom snagom, iako izbornik Bilić garantira drugačije. No i sam izbornik svjestan je da je utakmica protiv Poljaka idealna prilika za rekuperaciju onih sa zdravstvenim problemima, te osvježavanje cijele momčadi.
Osim o problemima s ozljedama, Slaven Bilić je dan nakon Njemačke govorio i kako će u obzir uzeti i "sve druge detalje koji bi mogli utjecati na sastav". Prevedeno, važnu ulogu imat će - žuti kartoni. Oni koji su zaradili javnu opomenu u prve dvije utakmice vrlo vjerojatno neće zaigrati protiv Poljske, a poštedu bi mogao dobiti i lakše ozlijeđeni Darijo Srna. A što ćemo s neumornim Ivicom Olićem?
- Što god izbornik odluči. Ako on kaže da ću igrati, nema problema. Ja sam spreman - rekao je u petak navečer, potpuno tipično za njega, hrvatska junačina Olić.
Dakle, upitan je Olić, gotovo sigurno neće igrati Srna. Žute kartone, osim Srne, imaju još trojica - Šimunić, R. Kovač i Modrić. Ima ga i Jerko Leko, ali on u ovom kontekstu nije u ključnoj ulozi. Jasno je da bi petorica prvotimaca mogla propustiti utakmicu trećeg kola, no nije i tko će umjesto njih...
Pletikosa - Ćorluka, Šimić, Knežević, Pranjić - Rakitić, N. Kovač, Vukojević, Kranjčar - Klasnić, Petrić. Ta bi postava lako mogla na Poljake. Da vjeruje Kneževiću izbornik je pokazao i u prethodne dvije utakmice, a Šimić je toliko iskusan da nema potrebe u njega previše sumnjati. Rakitić u Schalkeu povremeno igra uz desnu aut-liniju i prvi je kandidat da zamijeni Srnu. Kranjčar bi se tako nakon jedne utakmice blizu gola mogao vratiti na lijevu stranu veznog reda, a središnjicu bi uz kapetana Niku Kovača trebao kontrolirati sve bolji Ognjen Vukojević. U napadu će uz konačno razbuđenog Petrića vjerojatno zaigrati Ivan Klasnić, budući da su mu konkurencija još uvijek premladi Kalinić i Budan, koji je sve svoje kredite potrošio u onih 20-ak minuta protiv Austrije. Takvog Budana ne trebamo.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Zelleni 14.06.2008.

    Budan je dobio priliku i nije ništa napravio, samo je štetu donio... On je svoju priliku prokockao i mislim da bi bilo u redu da priliku dobiju Klasnić ili Kalinić iako je moje mišljenje da je Klasnić najviše zaslužio zaigrati...

  • Tesanera 14.06.2008.

    Šta je bilo Budanu u toj prvoj utakmici? Pa nije inace takav! Svakako, više Klasnic zasluzuje mjesto u početnom sastavu, nego on!

  • Šale-OS 14.06.2008.

    Umorni nek\' odmore, ozlijeđeni nek\' se oporave, kartonirani nek\' otpauziraju, treba i pričuvama dati priliku bar sad kad nam rezultat protiv Poljske i nije tako bitan, a onda, JURIŠ DO FINALA!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare